#Zomerlezen

Lezen kan overal

Het is weer bijna zomervakantie! Dat betekent: zeeën van tijd voor ijsjes eten, chillen met je vrienden en… lekker lezen. Duik je in een boek, dan beleef je van alles.

Het mooie van boeken is, dat er elke maand nieuwe titels verschijnen waar je blij van wordt. Wil je weten welke titels dat zijn? Kijk dan hier voor de titels van juni, juli en augustus.
Maar niet alleen voor volwassenen is het prettig vakantievieren met boeken. ook voor kinderen is het een feest. Bovendien helpt dat tegen de beruchte “Zomerleesdip”

Weg met de zomerleesdip

Weg met de zomerleesdip!

Elke dag lezen zorgt ervoor dat een kind beter en vlotter leert lezen. Op school zit dat vaak wel goed. Maar dan komt die heerlijke, lange zomervakantie… Uit onderzoek blijkt dat kinderen die dan niet lezen, kunnen terugvallen in leesniveau.. Op school noemen ze dat de zomerleesdip.

Het is dus belangrijk om in de vakantie te blijven lezen. Juist voor jonge kinderen en kinderen die er (nog) niet zo sterk in zijn. Zij hebben de herhaling nodig. Als ouder heb je genoeg manieren om aandacht te besteden aan lezen, ook als je kind niet zo gauw uit zichzelf een boek pakt.

Plezier in lezen

Als je het juiste boek te pakken hebt, is lezen echt leuk. Welk boek ‘het juiste boek’ is, verschilt natuurlijk per kind. De één wil verhalen met grapjes erin, de ander kan zichzelf verliezen in een spannend avontuur, weer een ander is heel nieuwsgierig en is gek op weetjesboeken. Misschien is er een onderwerp of genre waar jouw kind echt dol op is? Als kinderen lol hebben in lezen, merk je dat ze vaker een boek pakken.
Plezier is echt het allerbelangrijkste!

Hét boek

Een beetje hulp bij het vinden van een geschikt boek is wel zo handig. Bij Verkaaik helpen de medewerkers je graag met zoeken, leggen we uit welk AVI niveau voor uw kind geschikt is en dragen we zonodig hardop voor uit het boek om te peilen of het kind het leuk genoeg vindt.
Verder hoort elk kind blij te zijn met zijn boek. Niet tevreden? Dan ruilen we het gewoon om voor een boek waar het kind wel blij van wordt.

Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.