23 augustus 2018 Midzomermarkt in Gouda

Midzomermarkt

Vorig jaar werd er voor de vijfentwintigste keer de Midzomermarkt georganiseerd door het Tiendekwartier. Maar dit jaar gaat er iets heel groots gebeuren. De hele binnenstad doet mee, het wordt een echt stadsfeest. Door heel de stad zullen kraampjes staan, is muziek te horen en kun je lekkere hapjes eten.

Het wordt een feest voor jong en oud. De Wilhelminastraat wordt omgetoverd tot Antiek en Curiosastraat. Aan de Tiendeweg komt een Aziatisch gedeelte met terras en hapjes. Bij David’s Gelato, de Agnietenkapel, de Blauwstraat en de Groenendaal komen podia met bandjes en door heel de stad staan kraampjes van ondernemers uit Gouda, waaronder boekhandel Verkaaik, maar ook van buitenaf.

Van klein naar héél groot

Overal in de stad vonden in het verleden wel eens kleine evenementjes plaats, maar niet echt iets heel groots en spectaculairs. Daar moest verandering in komen. De gemeente is het daarmee eens en zo hebben de winkeliers er met elkaar dit jaar voor kunnen zorgen dat het door heel Gouda feest is op 23 augustus tussen 09:00 uur en 18:00 uur.

Aan het begin van de Kleiweg zal het Vlistermannenkoor alle bezoekers muzikaal welkom heten. De stad zal vol staan met leuke kraampjes en er zullen verschillende ambachten getoond worden. Bij de Marktpassage staat een selfie-bakfiets voor de jongeren en er lopen ballonnenclowns. Ook zal Lucky Luke aanwezig zijn om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met de kids.

Foodplein

Achter de Waag en bij de Agnietenkapel komen foodtrucks te staan met heerlijke hapjes. Zo krijg je helemaal het idee dat je op een festival bent beland in de binnenstad van Gouda. Ook zal er ter hoogte van de Omoda een stormbaan voor de kinderen te vinden zijn.

 

Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media