Michel

Ik werk sinds de Kinderboekenweek van 2013 bij boekhandel Verkaaik, na reeds vier jaar ervaring in een andere boekhandel te hebben opgedaan. Werken in een boekhandel is eigenlijk de perfecte baan: je verkoopt niet slechts producten, maar nieuwe werelden, ervaringen, kennis en vrienden voor het leven. Mijn hele leven houd ik al van boeken; het is heerlijk om jezelf te kunnen verliezen in een verhaal, om personages en emoties te leren kennen. Een boek is eigenlijk het leven in het klein.

Hoewel ik veel verschillende genres lees (onder andere klassieke en moderne literatuur, psychologie en geschiedenis), gaat mijn voorkeur uit naar Fantasy. Sinds ik als klein jochie De Hobbit en In de Ban van de Ring voorgelezen heb gekregen, is mijn liefde voor de verzonnen wereld onverminderd groot gebleven. Sindsdien heb ik al van veel auteurs in het genre genoten, maar mijn favorieten zijn George R.R. Martin en Terry Pratchett.

Mocht ik ooit op een onbewoond eiland terechtkomen, dan zou ik (ervan uitgaande dat ik geen instructieboek nodig heb voor de broodnodige survivalvaardigheden) de volgende boeken meenemen:

Mag een boxset ook? In dat geval, alle World of Ice and Fire-boeken van George R. R. Martin. Of, in plaats daarvan, misschien het langverwachte aankomende zesde boek uit die reeks.

Nation van Terry Pratchett. De boeken van Terry Pratchett zitten vol met humor, en dat lijkt me op een onbewoond eiland hard nodig. Daarnaast gaat Nation min of meer over een schipbreuk op een nauwelijks bewoond tropisch eiland, dus thematisch klopt het ook nog eens. De andere boeken van Pratchett, zoals bijvoorbeeld Night Watch en Going Postal, zijn ook geweldig.

Andere mooie boeken zijn Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer, Tijdmeters en Wolkenatlas van David Mitchell, De Eerste Vijftien Levens van Harry August van Claire North en S van J.J. Abrams en Doug Dorst.