Wie wint de Libris Geschiedenisprijs 2020?

De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Op 20 september 2020 is bovenstaande shortlist van vijf boeken gepubliceerd. (Een keuze uit een lijst van 300 genomineerde titels). Op 25 oktober 2020 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2020 uitgereikt door juryvoorzitter Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

De maand van de Geschiedenis staat in het teken van ‘Oost/West’

Abdelkader Benali schrijft het essay van de Maand van de Geschiedenis 2020. Het thema van de Maand van de Geschiedenis is Oost/West. Eerdere essayisten zijn onder anderen Herman Pleij, Fidan Ekiz en Alma en Marita Mathijsen.

Het essay is tijdens de Maand van de Geschiedenis (1 t/m 30 oktober 2020) in de boekhandel te koop voor € 3,99 (zolang de voorraad strekt). Vanaf 1 oktober 2020 ook beschikbaar als ebook.

Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media