Kinderboekenweek 2020

Het thema van deze kinderboekenweek is Geschiedenis.

Geschiedenis neemt je mee naar andere werelden. Kinderboekenschrijvers weten precies hoe ze al die belangrijke en meeslepende gebeurtenissen zo opschrijven dat kinderen en jongeren geboeid en ademloos blijven lezen, keer op keer. Heb je een kind dat graag ridder had willen zijn, of gek is op dino’s? Zoek je voor een niet zo gretige lezer een grappige graphic novel waar ook nog informatie over de oudheid in is verwerkt? Hebben kinderen interesse in de verhalen van leeftijdsgenoten in Tweede Wereldoorlog? Of ben je als leerkracht op zoek naar spannende verhalen bij de onderwerpen van de canon, om voor te lezen in de klas? Grappig, leerzaam, indrukwekkend… kinderboeken over geschiedenis zijn er in alle soorten en over uiteenlopende onderwerpen. En je vindt het natuurlijk bij boekhandel Verkaaik.

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

Het Kinderboekenweekgeschenk® 2020 wordt geschreven door Arend van Dam. Je kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij.  Met dit boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator,  Anne Stalinski.

Je krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau bij boekhandel Verkaaik bij aankoop €12,50 aan kinderboeken.

PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. Je kunt haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. Het prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Daarnaast zijn er, net als elk ander jaar natuurlijk de bekroonde boeken. We hebben ze mooi voor je bij elkaar gezet. Kijk maar

Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media