Als tienermeisje werd Sohaila geconfronteerd met de donkere kant van de mensheid. Samen met een vriend werd ze ontvoerd, verkracht en met de dood bedreigd. Geschokt en verontwaardigd over het zwijgen rondom het onderwerp schreef ze er een artikel over in een Indiaas tijdschrift.

Jaren later dook dit artikel weer op en ging het wereldwijd viraal. Ook nu het #metoo wereldwijd effect scoort en landen hun wetgeving op het gebied van (on)vrijwillige seks aanpassen is dat wat Sohaila te vertellen heeft bijzonder actueel.

Aan de hand van haar persoonlijke ervaring en de verhalen van lotgenoten en daders geeft Sohaila Abdulali een start aan waarschijnlijk het belangrijkste thema aan het begin van de 21e eeuw. Hoe gaan we met elkaar om? Wat is respect en integriteit nog in een zich verruwende wereld? Hoe stoppen we met de haast ingebakken neiging om de verantwoordelijkheid voor een verkrachting bij het slachtoffer en niet bij de dader te leggen?

Over deze dingen en nog meer spreekt Sohaila in haar boek. Op 4 juli 2019 komt zij naar Boekhandel Verkaaik en kunt u met haar van gedachte wisselen.

Zoals zij zelf zegt: “Is verkrachting een beleefd en prettig gespreksthema? Nee. Moeten we er toch over praten? Ja.”

Waar we over praten als we over verkrachting praten.

Geschreven door Aytun
Boek bestellen