Vet belangrijk

Dr. M.R. Boon  is als postdoc onderzoeker verbonden aan de afdeling Endocrinologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij ontving in 2016 de Heineken Young Scientists Award voor de Geneeskunde voor haar onderzoek naar ‘bruin vet’, een type vetcellen dat (in tegenstelling tot ‘gewone’ vetcellen) suikers en vetzuren verbrandt en omzet in lichaamswarmte.

In VET belangrijk gaat arts Mariëtte Boon samen met haar collega Liesbeth van Rossum in op alle fabels en feiten omtrent ons lichaamsvet. Je hoeft je tv maar aan te zetten of een tijdschrift open te slaan of het gaat erover. We moeten slanker worden met z’n allen. Maar is dat nu wel zo verstandig? Wat weten we eigenlijk over het vet dat we liever kwijt dan rijk zijn? Over geen enkel orgaan – ja, vet is een orgaan – bestaan zoveel vooroordelen en weten mensen zo weinig. En dat is volkomen onterecht, zo laten artsen en ‘vetonderzoekers’ Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum zien in hun boek: VET belangrijk.

Op donderdag 9 mei komt Mariette Boon naar Verkaaik om te vertellen over haar boek Vet Belangrijk Lichaamsvet is namelijk niet zomaar een hoopje blubber dat je tegen de kou beschermt. Vet maakt hormonen aan en communiceert met je hersenen. Zonder vet kun je helemaal niet leven. Hoog tijd om ons verguisde lichaamsvet uit het verdomhoekje te halen en het taboe op overgewicht op een aanstekelijke manier te doorbreken. Koekje erbij? Dat zit bij uw entreeprijs inbegrepen 😉

Mariëtte Boon from KNAW on Vimeo.

 

Activiteit:

Vet belangrijk

Datum:

donderdag 9 mei 2019

Tijd:

19:30 tot 21:00

Kosten:

€2,50 (incl. consumptie)

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

donderdag 20 juni 2019

Marion Pauw vertelt het verhaal achter ‘De experimenten’ ****DEZE ACTIVITEIT KOMT TE VERVALLEN****

19:30 uurLees meer>>
zaterdag 22 juni 2019

Eline door Michelle Visser

12:00 uurLees meer>>
woensdag 3 juli 2019

“Stad vol ballonnen”, van Femke van der Laan

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media