Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Zeis/Scythe

Op zaterdag 11 februari organiseren Imen el Idrissi, Jasmijn van Marrewijk en Noaemi Horbach om 19:15 uur (inloop vanaf 19:00 uur) weer een nieuwe leesclub Verkaaik tussen de YA-boeken. De leesclub gaat over het boek Zeis/Scythe van Neal Shusterman.

Een wereld zonder honger

zonder ziekte

zonder oorlog

zonder lijden

… en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen – en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Over de auteur

Neal Shusterman (1962) is een Amerikaanse schrijver van jeugdliteratuur. Hij won de 2015 National Book Award for Young People’s Literature voor zijn boek Challenger Deep. Ook voor Zeis/Scythe kreeg hij meerdere eervolle vermeldingen. Hij schrijft boeken voor zowel kinderen als young adults. Daarnaast schrijft hij scripts voor film en televisie.

Wat is Verkaaik tussen de YA-boeken?

Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar “Verkaaik tussen de YA-boeken” is anders dan anderen. Vind je het leuk om op min of meer regelmatige basis met een groep op een zaterdagavond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heb je niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat “Verkaaik tussen de YA-boeken” in zijn werk?

– Onder leiding van Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk wordt er elke zes weken een young adult/fantasy boek gelezen dat zowel in het Nederlands als in de originele taal te lezen is. In een enkel geval zal de originele taal Nederlands zijn.
– Hoewel er voornamelijk young adult (en mogelijk new adult/fantasy) wordt gelezen, is iedereen tussen 15 en 99 jaar van harte welkom.
– Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen die zich als Leesclublid heeft aangemeld een nieuwsbrief met daarin: datum van de boekbespreking en de titel van het boek.
– Diegenen die het een leuke titel lijkt en plaats heeft in zijn/haar agenda om aanwezig te zijn bij de bespreking, geeft zich op als aanwezige door het reageren op de nieuwsbrief.
– De eerste 10 mensen die reageren krijgen dan de bevestiging dat er een plaats voor ze is gereserveerd. De rest valt voor die boekbespreking af.
-In uitzonderlijke gevallen wordt, wanneer de belangstelling groter is dan 10 mensen, gekeken of er nog een tweede avond geregeld kan worden.
– Deelname aan de leesclub kost € 2,-, incl de koffie/thee.

Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk

Activiteit:

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Zeis/Scythe

Datum:

zaterdag 11 februari 2023

Tijd:

19:00

Kosten:

2,00 incl. consumptie

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zondag 29 januari 2023

Thee met een verhaal: Merel van Vroonhoven vertelt

15:00 uurLees meer>>
zondag 5 februari 2023

Kom luisteren en ga op de foto met De Gruffalo

14:30 uurLees meer>>
dinsdag 28 februari 2023

Verkaaik tussen de boeken leest: De hand van Mustang Sally

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.