Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Twin Crowns

Op zaterdag 26 november organiseren Imen el Idrissi, Jasmijn van Marrewijk en Noaemi Horbach om 19:15 uur (inloop vanaf 19:00 uur) weer een nieuwe leesclub Verkaaik tussen de YA-boeken. De leesclub gaat over het boek Twin Crowns van Catherine Doyle en Katherine Webber.

Twee populaire YA-auteurs bundelen de krachten in een episch tweeluik, voor fans van Sarah J. Maas en Leigh Bardugo.

Wren is van jongs af aan getraind om de moord op haar ouders te wreken. Het plan is dat ze stiekem de plaats van haar tweelingzus zal innemen nadat die is ontvoerd door haar handlanger. Ze zal er alles aan doen om aan de macht te komen en zo de kleine groep heksen bij wie ze is opgegroeid te beschermen.

Rose heeft altijd geleerd dat een prinses nu eenmaal bepaalde verantwoordelijkheden heeft, en dat betekent ook dat ze moet trouwen met de kroonprins van een wreed naburig koninkrijk. Ze is bang voor het leven buiten de paleismuren, maar dat ze haar beschermde leventje al zó snel zou moeten achterlaten, had ze niet verwacht.

Twee zussen, bij de geboorte gescheiden, leren elkaar eindelijk kennen, maar de kennismaking verloopt niet helemáál naar wens… Voor wie is de kroon?

Over de auteurs

Catherine Doyle (1990) woont in het westen van Ierland. Ze heeft een BA in Psychologie en een MA in Publishing. Ze is de auteur van de Young Adult Blood for Blood-trilogie, die vaak wordt beschreven als Romeo en Julia meets The Godfather.

Katherine Webber (1987) komt oorspronkelijk uit Californië maar woont momenteel in Londen. Ze heeft ook gewoond en gewerkt in Hong Kong, Maui en Atlanta. Naast haar YA-boeken schrijft Katherine ook de kinderserie Sam Wu als Katie Tsang met haar man Kevin Tsang.

Wat is Verkaaik tussen de YA-boeken?

Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar “Verkaaik tussen de YA-boeken” is anders dan anderen. Vind je het leuk om op min of meer regelmatige basis met een groep op een zaterdagavond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heb je niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat “Verkaaik tussen de YA-boeken” in zijn werk?

– Onder leiding van Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk wordt er elke zes weken een young adult/fantasy boek gelezen dat zowel in het Nederlands als in de originele taal te lezen is. In een enkel geval zal de originele taal Nederlands zijn.
– Hoewel er voornamelijk young adult (en mogelijk new adult/fantasy) wordt gelezen, is iedereen tussen 15 en 99 jaar van harte welkom.
– Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen die zich als Leesclublid heeft aangemeld een nieuwsbrief met daarin: datum van de boekbespreking en de titel van het boek.
– Diegenen die het een leuke titel lijkt en plaats heeft in zijn/haar agenda om aanwezig te zijn bij de bespreking, geeft zich op als aanwezige door het reageren op de nieuwsbrief.
– De eerste 10 mensen die reageren krijgen dan de bevestiging dat er een plaats voor ze is gereserveerd. De rest valt voor die boekbespreking af.
-In uitzonderlijke gevallen wordt, wanneer de belangstelling groter is dan 10 mensen, gekeken of er nog een tweede avond geregeld kan worden.
– Deelname aan de leesclub kost € 2,-, incl de koffie/thee.

Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk

Activiteit:

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Twin Crowns

Datum:

zaterdag 26 november 2022

Tijd:

19:00

Kosten:

2,00 incl. consumptie

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

dinsdag 17 januari 2023

Verkaaik tussen de boeken leest: Dunkelblum zwijgt

19:30 uurLees meer>>
zondag 29 januari 2023

Thee met een verhaal: Merel van Vroonhoven vertelt

15:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.