Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Het weeshuis in de azuurblauwe zee

Op zaterdag 27 augustus organiseren Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk om 19:15 uur (inloop vanaf 19:00 uur) weer een nieuwe leesclub Verkaaik tussen de YA-boeken. De leesclub gaat over het boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee van TJ Klune.

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren.
In het weeshuis wonen zes jongeren; een merkwaardig, bont gezelschap dat bestaat uit Talia (een meisjeskabouter), Theodore (een gevleugeld draakje), Phee (een boself), Chauncey (een groen, kwalachtig wezen), Sal (een jongen die een miraculeuze verandering ondergaat wanneer hij bang is) en Lucy (een zesjarige antichrist).
Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?

Over de auteur

TJ Klune is een Amerikaanse auteur van fantasy en romantische fictie met homoseksuele en LGBTQ+ personages. Zijn boeken stonden op de New York Times-bestsellerlijst en zijn grote hits op de #BookTok-niche van TikTok. Daarnaast staat hij bekend om zijn uitingen via Twitter, waarop hij zich onder andere uitspreekt over het belang van goede, positieve queer rolmodellen in verhalen. De auteur identificeert zelf ook als queer.

Wat is Verkaaik tussen de YA-boeken?

Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar “Verkaaik tussen de YA-boeken” is anders dan anderen. Vind je het leuk om op min of meer regelmatige basis met een groep op een zaterdagavond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heb je niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat “Verkaaik tussen de YA-boeken” in zijn werk?

– Onder leiding van Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk wordt er elke zes weken een young adult/fantasy boek gelezen dat zowel in het Nederlands als in de originele taal te lezen is. In een enkel geval zal de originele taal Nederlands zijn.
– Hoewel er voornamelijk young adult (en mogelijk new adult/fantasy) wordt gelezen, is iedereen tussen 15 en 99 jaar van harte welkom.
– Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen die zich als Leesclublid heeft aangemeld een nieuwsbrief met daarin: datum van de boekbespreking en de titel van het boek.
– Diegenen die het een leuke titel lijkt en plaats heeft in zijn/haar agenda om aanwezig te zijn bij de bespreking, geeft zich op als aanwezige door het reageren op de nieuwsbrief.
– De eerste 10 mensen die reageren krijgen dan de bevestiging dat er een plaats voor ze is gereserveerd. De rest valt voor die boekbespreking af.
-In uitzonderlijke gevallen wordt, wanneer de belangstelling groter is dan 10 mensen, gekeken of er nog een tweede avond geregeld kan worden.
– Deelname aan de leesclub kost € 2,-, incl de koffie/thee.

Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk

Activiteit:

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Het weeshuis in de azuurblauwe zee

Datum:

zaterdag 27 augustus 2022

Tijd:

19:00

Kosten:

€2,- incl. consumptie

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zondag 28 augustus 2022

Thee met een verhaal: Diana Bokje vertelt

15:00 uurLees meer>>
donderdag 1 september 2022

Peter Noordhoek presenteert Gouda in beeld en gedicht

19:30 uurLees meer>>
woensdag 28 september 2022

Verkaaik tussen de boeken leest: Jij krijgt van mij een wit paard cadeau met Amalia de Tena

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.