Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Gilded

Op zaterdag 15 oktober organiseren Imen el Idrissi, Jasmijn van Marrewijk en Noaemi Horbach om 19:15 uur (inloop vanaf 19:00 uur) weer een nieuwe leesclub Verkaaik tussen de YA-boeken. De leesclub gaat over het boek Gilded/Verguld van Marissa Meyer.

In Gilded (Verguld) keert #1 New York Times-bestsellerauteur Marissa Meyer terug naar de sprookjeswereld met dit spookachtige verhaal.

Wat begon als een leugentje om bestwil, eindigt in een ware nachtmerrie wanneer Serilda de duistere Erlkönig een van haar betoverende verhalen vertelt. Plotseling bevindt ze zich in een wereld waar geesten en demonen rondsluipen, en waar raven met holle ogen haar nauwlettend in de gaten houden. De koning beveelt Serilda om uit al het stro in de kerker van zijn kasteel goud te spinnen. Lukt dit niet, dan zal ze haar leugens met de dood moeten bekopen. Wanneer Serilda de hoop bijna heeft opgegeven, verschijnt er een mysterieuze jongen, wiens ziel gevangenzit in het kasteel. Hij belooft haar te helpen… tegen een prijs.

Over de auteur

Marissa Meyer (1984) is een Amerikaanse schrijfster. Ze debuteerde in 2012 met het eerste deel van haar The Lunar Chronicles-serie Cinder verscheen op 3 januari 2012. The Lunar Chronicles is een vierdelige serie vrij gebaseerd op de verhalen van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sneeuwwitje. Sinds 2020 host ze The Happy Writer met Marissa Meyer, een podcast waarin ze auteurs interviewt over hun werk.

Wat is Verkaaik tussen de YA-boeken?

Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar “Verkaaik tussen de YA-boeken” is anders dan anderen. Vind je het leuk om op min of meer regelmatige basis met een groep op een zaterdagavond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heb je niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat “Verkaaik tussen de YA-boeken” in zijn werk?

– Onder leiding van Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk wordt er elke zes weken een young adult/fantasy boek gelezen dat zowel in het Nederlands als in de originele taal te lezen is. In een enkel geval zal de originele taal Nederlands zijn.
– Hoewel er voornamelijk young adult (en mogelijk new adult/fantasy) wordt gelezen, is iedereen tussen 15 en 99 jaar van harte welkom.
– Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen die zich als Leesclublid heeft aangemeld een nieuwsbrief met daarin: datum van de boekbespreking en de titel van het boek.
– Diegenen die het een leuke titel lijkt en plaats heeft in zijn/haar agenda om aanwezig te zijn bij de bespreking, geeft zich op als aanwezige door het reageren op de nieuwsbrief.
– De eerste 10 mensen die reageren krijgen dan de bevestiging dat er een plaats voor ze is gereserveerd. De rest valt voor die boekbespreking af.
-In uitzonderlijke gevallen wordt, wanneer de belangstelling groter is dan 10 mensen, gekeken of er nog een tweede avond geregeld kan worden.
– Deelname aan de leesclub kost € 2,-, incl de koffie/thee.

Imen el Idrissi en Jasmijn van Marrewijk

Activiteit:

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Gilded

Datum:

zaterdag 15 oktober 2022

Tijd:

19:00

Kosten:

€2,- incl. consumptie

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zaterdag 1 oktober 2022

Jan de Bas presenteert Desiderius Erasmus

15:00 uurLees meer>>
zondag 2 oktober 2022

Thee met een verhaal: Marit Buur vertelt

15:00 uurLees meer>>
zaterdag 8 oktober 2022

Kinderboekenweek: Vivian den Hollander leest voor!

14:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.