Verkaaik tussen de boeken leest: Jij krijgt van mij een wit paard cadeau met Amalia de Tena

Op woensdag 28 september organiseren Ria van Halem en Petra Snoep om 19:30 uur weer een nieuwe leesclub Verkaaik tussen de boeken. De leesclub gaat over het boek Jij krijgt van mij een wit paard cadeau van Amalia de Tena. De auteur Amalia de Tena zal deze avond ook zelf aanwezig zijn!

Jij krijgt van mij een wit paard cadeau van Amalia de Tena is een prachtige, magistrale roman over een Spaanse familie die alles kwijtraakt en een meisje dat opgroeit tijdens het Franco-regime. Geïnspireerd door haar eigen familiegeschiedenis.

Grootgrondbezitters, de De Sotomayors, leven er goed van, totdat ze halsoverkop uit hun zomerhuis moeten vertrekken. Omdat niemand haar vertelt wat er speelt concentreert de dan achtjarige Ana zich op haar leven in het Zuid-Spaanse Mérida, op haar vrienden en op haar zus María del Mar.

Met fantasie, humor en optimisme creëert ze een eigen wereld, terwijl op de achtergrond de vraag waarom haar vader Luis zich zo excentriek gedraagt blijft knagen. Wat brengt hem ertoe om enkele gezichten op familiefoto’s te bekrassen? En waarom is een van de plekken in de gewerenkast leeg? Wanneer Ana ouder wordt en politiek bewust, wordt ze verliefd op een revolutionair en ontdekt ze dat familiegeheimen veel grotere gevolgen hebben dan ze ooit had kunnen bevroeden.

Over de auteur

Amalia de Tena is geboren en getogen in Mérida, het zuidwesten van Spanje. Ze studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de universiteit van Barcelona. In Barcelona ontmoet ze de Nederlandse schrijver Herman Koch, met wie ze is getrouwd. Sinds 1991 woont ze in Nederland. Samen hebben ze een zoon, Pablo, aan wie ze boek heeft opgedragen. Ze wilde nooit schrijver worden, maar nu heeft ze op 64-jarige leeftijd toch haar debuutroman geschreven.

Wat is Verkaaik tussen de boeken?

Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar de leesclub “Verkaaik Tussen De Boeken” is anders dan andere. Vindt u het leuk om op regelmatige basis met een groep op een doordeweekse avond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heeft u niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat “VTDB” in zijn werk?

Onder leiding van Ria van Halem en Petra Snoep wordt eens in de 6 weken een recent verschenen roman uitgekozen. Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen een nieuwsbrief met daarin: datum van de boekbespreking, titel van het boek. Ieder die het een leuke titel lijkt en plaats heeft in zijn/haar agenda, geeft zich op als aanwezige door te reageren op de nieuwsbrief. U krijgt altijd van ons een reactie (bevestiging).

Ria van Halem en Petra Snoep

Activiteit:

Verkaaik tussen de boeken leest: Jij krijgt van mij een wit paard cadeau met Amalia de Tena

Datum:

woensdag 28 september 2022

Tijd:

19:30

Kosten:

2,50 incl. consumptie

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zaterdag 27 augustus 2022

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Het weeshuis in de azuurblauwe zee

19:00 uurLees meer>>
zondag 28 augustus 2022

Thee met een verhaal: Diana Bokje vertelt

15:00 uurLees meer>>
donderdag 1 september 2022

Peter Noordhoek presenteert Gouda in beeld en gedicht

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.