Verkaaik tussen de boeken leest: Dunkelblum zwijgt

Op dinsdag 17 januari organiseren Ria van Halem en Petra Snoep om 19:30 uur weer een nieuwe leesclub Verkaaik tussen de boeken. De leesclub gaat over het boek Dunkelblum zwijgt van Eva Menasse.

Dunkelblum zwijgt van Eva Menasse vertelt het verhaal van een klein stadje met een groot geheim: achter de keurige façade van het Oostenrijkse grensstadje Dunkelblum gaat het verhaal van een gruwelijke misdaad uit de nadagen van de Tweede Wereldoorlog schuil. Op de hoogte van deze gebeurtenis, en zwijgend over daad en daders, zijn de oudere Dunkelblumers sinds jaar en dag met elkaar verbonden. In de broeierige augustusmaand van het jaar 1989, terwijl aan de andere kant van de nabijgelegen grens met Hongarije al honderden ddr-vluchtelingen staan te wachten, verschijnt er een geheimzinnige bezoeker in het stadje. Plotseling volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op: op een akker aan de rand van de stad wordt een skelet opgegraven en er verdwijnt een jonge vrouw. Op geheimzinnige wijze duiken sporen van het oude misdrijf op, en de Dunkelblumers worden geconfronteerd met een verleden waarvan ze dachten dat het al lang voorbij was.

Om het lezen van het boek iets makkelijker te maken, heeft de uitgeverij een personagelijst gemaakt. Die is hier te bekijken.

Over de auteur

Eva Menasse (1970) is een Oostenrijkse schrijfster en journalist. Ze heeft geschiedenis en Duitse literatuur gestudeerd. Menasse had een succesvolle carrière als journalist, schreef voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung in Frankfurt en ontving eerder de Heinrich-Böll-Preis. Menasse woont in Berlijn.

Wat is Verkaaik tussen de boeken?

Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar de leesclub “Verkaaik Tussen De Boeken” is anders dan andere. Vindt u het leuk om op regelmatige basis met een groep op een doordeweekse avond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heeft u niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat “VTDB” in zijn werk?

Onder leiding van Ria van Halem en Petra Snoep wordt eens in de 6 weken een recent verschenen roman uitgekozen. Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen een nieuwsbrief met daarin: datum van de boekbespreking, titel van het boek. Ieder die het een leuke titel lijkt en plaats heeft in zijn/haar agenda, geeft zich op als aanwezige door te reageren op de nieuwsbrief. U krijgt altijd van ons een reactie (bevestiging).

Ria van Halem en Petra Snoep

Activiteit:

Verkaaik tussen de boeken leest: Dunkelblum zwijgt

Datum:

dinsdag 17 januari 2023

Tijd:

19:30

Kosten:

€3,- incl. consumptie

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zaterdag 13 januari 2024

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: De bronzen stad en De koperen koning

19:00 uurLees meer>>
dinsdag 16 januari 2024

Verkaaik tussen de boeken leest: Beste mevrouw Eva

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.