Verkaaik tussen de boeken leest: De hand van Mustang Sally

Op dinsdag 28 februari organiseren Ria van Halem en Petra Snoep om 19:30 uur weer een nieuwe leesclub Verkaaik tussen de boeken. De leesclub gaat over het boek De hand van Mustang Sally van Eva Posthuma de Boer.

In De hand van Mustang Sally van Eva Posthuma de Boer verandert een noodlottig ongeval eind jaren zeventig het leven van de familie De Ridder ingrijpend. Op de dijk voor hun boerderij schept een vrachtwagen de zesjarige Abel, die daarbij omkomt. Het verlies ontwricht het jonge gezin. De huisarts oppert een mogelijke strohalm, iets wat zou kunnen helpen tegen de ondraaglijke pijn: nog een kind.

Een jaar later wordt Kjeld geboren. Maar het kind lijkt in niks op de engelachtige Abel.

De hand van Mustang Sally volgt de bewoners aan de dijk, met de familie De Ridder als middelpunt, over een periode van veertig jaar. Een roman over de liefde tussen ouders en kinderen, die laat zien hoe tragische gebeurtenissen door generaties heen van invloed zijn.

Over de auteur

Eva Posthuma de Boer (1971) is schrijver en columnist. Van haar hand verschenen de romans Eindeloze dagen, Lichthart, De Comedy Club, Ica en En het wonder ben jij. Tevens publiceerde ze verschillende kookboeken en de reeks Keukenkastjes. Ze kookt geregeld op tv bij programma’s als Tijd voor Max, Koffietijd en op de website Foodtube.nl. Als columniste werkte ze o.a. voor Het Parool, en sinds 2018 voor de Volkskrant.

Wat is Verkaaik tussen de boeken?

Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar de leesclub “Verkaaik Tussen De Boeken” is anders dan andere. Vindt u het leuk om op regelmatige basis met een groep op een doordeweekse avond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heeft u niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat “VTDB” in zijn werk?

Onder leiding van Ria van Halem en Petra Snoep wordt eens in de 6 weken een recent verschenen roman uitgekozen. Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen een nieuwsbrief met daarin: datum van de boekbespreking, titel van het boek. Ieder die het een leuke titel lijkt en plaats heeft in zijn/haar agenda, geeft zich op als aanwezige door te reageren op de nieuwsbrief. U krijgt altijd van ons een reactie (bevestiging).

Ria van Halem en Petra Snoep

Activiteit:

Verkaaik tussen de boeken leest: De hand van Mustang Sally

Datum:

dinsdag 28 februari 2023

Tijd:

19:30

Kosten:

€3,- incl. consumptie

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zondag 29 januari 2023

Thee met een verhaal: Merel van Vroonhoven vertelt

15:00 uurLees meer>>
zondag 5 februari 2023

Kom luisteren en ga op de foto met De Gruffalo

14:30 uurLees meer>>
zaterdag 11 februari 2023

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Zeis/Scythe

19:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.