Verkaaik tussen de boeken leest: Beste mevrouw Eva

Op dinsdag 16 januari organiseren Ria van Halem, Noaemi Horbach en Petra Snoep om 19:30 uur weer een nieuwe leesclub Verkaaik tussen de boeken. De leesclub gaat over het boek Beste mevrouw Eva van Valentijn de Heer. En extra leuk: de auteur zal zelf ook bij de leesclub aanwezig zijn!

Elias woont met zijn ouders in een welgestelde wijk. Als hij een verstandelijk beperkt broertje krijgt, veranderen de toch al moeizame verhoudingen binnen het gezin. Zijn vader wordt steeds gewelddadiger en zijn moeder is niet bij machte om hem en zijn broertje te beschermen. Elias kruipt meer en meer in een ouderrol. Hij neemt de zorg voor zijn broer op zich, bekommert zich om het welzijn van zijn moeder en is iedere dag bezig zijn vader te behagen. Buitenshuis houdt hij de schijn van een gelukkig gezin op. Hij vindt zijn toevlucht een paar straten verderop, in het houten huis van een ouder echtpaar. Er ontstaat een band tussen hem en Eva, aan wie hij zijn thuissituatie toevertrouwt. Haar huis wordt zijn droomland, dé plek waar hij hoopt voor altijd te blijven. Als op een dag de kinderbescherming bij het gezin op de stoep staat blijkt alles waar Elias zijn hoop op had gevestigd een illusie.

Over de auteur

Valentijn de Heer (1986) is schrijver en zorgmedewerker. Hij schrijft voor Het Parool en publiceerde korte verhalen in onder andere De Optimist en Papieren Helden. Beste mevrouw Eva is zijn debuut.

Wat is Verkaaik tussen de boeken?

Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar de leesclub “Verkaaik Tussen De Boeken” is anders dan andere. Vindt u het leuk om op regelmatige basis met een groep op een doordeweekse avond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heeft u niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat “VTDB” in zijn werk?

Onder leiding van Ria van Halem, Noaemi Horbach en Petra Snoep wordt eens in de 6 weken een recent verschenen roman uitgekozen. Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen een nieuwsbrief met daarin: datum van de boekbespreking, titel van het boek. Ieder die het een leuke titel lijkt en plaats heeft in zijn/haar agenda, geeft zich op als aanwezige door te reageren op de nieuwsbrief. U krijgt altijd van ons een reactie (bevestiging).

Ria van Halem en Petra Snoep

Activiteit:

Verkaaik tussen de boeken leest: Beste mevrouw Eva

Datum:

dinsdag 16 januari 2024

Tijd:

19:30

Kosten:

€3,- incl. consumptie

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zaterdag 13 januari 2024

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: De bronzen stad en De koperen koning

19:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.