Thee met een verhaal: Merel van Vroonhoven vertelt

Op zondag 29 januari is Merel van Vroonhoven van 15:00 tot 16:30 uur te gast bij Boekhandel Verkaaik. Kom theedrinken met Merel en ga in gesprek over haar boeken De stap en Voor de klas!

Jarenlang bekleedde Merel van Vroonhoven directiefuncties bij Nationale-Nederlanden, ING, NS en de Autoriteit Financiële Markten. In 2012 werd ze gekozen tot Topvrouw van het Jaar.

In De stap laat ze zien hoe ze als jonge vrouw de top van bestuurlijk Nederland bereikt, hoe ze steeds op weer een ‘hogere’ positie terechtkomt in een tijd waarin neoliberalisme de moraal bepaalt. Met tomeloze inzet en ambitie weet Merel haar onzekerheid te overwinnen. Wanneer de twijfel toeslaat, vechten bewijsdrang en idealen telkens om voorrang. Tot ze uiteindelijk op het hoogtepunt van haar carrière besluit het roer om te gooien en haar hart te volgen. Een topvrouw die de bestuurskamer verruilde voor het klaslokaal – in De stap lees je Merels inspirerende en opzienbarende verhaal. Voor iedereen die weleens wil weten hoe het eraan toegaat in de bestuurskamers van Nederland, of misschien zelf wel een ander pad wil gaan volgen.

In Voor de klas zijn de populaire columns uit de Volkskrant van Merel van Vroonhoven, voormalig topvrouw, nu leraar, gebundeld. In haar columns koppelt ze haar ervaringen aan haar vorige leven en grotere vraagstukken. Op een school voor speciaal onderwijs leert ze – met vallen en opstaan – in de praktijk dat leidinggeven aan kinderen niet eens zo anders is dan aan directeuren, en dat het zeker niet makkelijker is. Ook ontdekt ze van dichtbij dat niet elk kind dezelfde kansen krijgt. En dat je met kleine stapjes ontroerend mooie dingen kunt bereiken. Voor de klas is dan ook een boek vol inspirerende, aangrijpende en kritische verhalen, die het enorme belang van goed onderwijs en de waarde van het leraarschap onderstrepen.

Over de auteur

Merel van Vroonhoven (1968) is zij-instromer in het speciaal onderwijs. Zij schrijft om de week een van de best gelezen columns in de Volkskrant over haar ervaringen. Voordat ze de overstap naar het onderwijs maakte was zij bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiele Markten. In opdracht van de minister van Onderwijs deed ze onderzoek naar de aanpak van het lerarentekort. Merel schreef eerder de bestseller De stap. Hoe mijn weg naar de top me naar het klaslokaal bracht. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen en twee stiefkinderen, en is een fervent hardloper.

Activiteit:

Thee met een verhaal: Merel van Vroonhoven vertelt

Datum:

zondag 29 januari 2023

Tijd:

15:00 tot 16:30

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zondag 5 februari 2023

Kom luisteren en ga op de foto met De Gruffalo

14:30 uurLees meer>>
zaterdag 11 februari 2023

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Zeis/Scythe

19:00 uurLees meer>>
dinsdag 28 februari 2023

Verkaaik tussen de boeken leest: De hand van Mustang Sally

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.