Thee met een verhaal: Marit Buur vertelt

Op zondag 2 oktober is Marit Buur van 15:00 tot 16:30 uur te gast bij Boekhandel Verkaaik. Kom theedrinken met Marit Buur en ga in gesprek over haar boek Namens mijn vader!

Eugène Bakker wordt in 1930 op Sumatra geboren als zoon van een Friese vader en een Indische moeder. Hij heeft een heerlijke jeugd op Java totdat in 1942 de Japanners Nederlands-Indië binnenvallen en hij samen met zijn moeder en oudere broer wordt opgesloten in een interneringskamp. Van daaruit belandt hij uiteindelijk – als een van de weinige jonge jongens – in Baros 5, het meest beruchte mannenkamp op Java, waar hij is overgeleverd aan de huiveringwekkende praktijken van de Japanse bezetter. Met een scherp oog voor detail vertelt Eugène over zijn oorlogservaringen en zijn latere leven. ‘Ik kan er nu goed mee omgaan,’ zegt hij onverschrokken, maar gaandeweg wordt steeds duidelijker dat de oorlog hem inhaalt en dat er bij tijd en wijle pijnlijke herinneringen komen bovendrijven. Baros 5 blijkt zijn leven voorgoed te hebben veranderd.

Over de auteur

Marit Buur groeide op in een gezin met een Indische vader, een Nederlandse moeder en twee zusjes. Als haar ouders zijn overleden, komt Marit Buur uit Alphen aan den Rijn in de kast van haar ouders aantekeningen tegen van haar vader. Ze wordt geraakt door zijn boeiende levensverhaal en besluit een boek te schrijven.

Activiteit:

Thee met een verhaal: Marit Buur vertelt

Datum:

zondag 2 oktober 2022

Tijd:

15:00 tot 16:30

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zaterdag 1 oktober 2022

Jan de Bas presenteert Desiderius Erasmus

15:00 uurLees meer>>
zaterdag 8 oktober 2022

Kinderboekenweek: Vivian den Hollander leest voor!

14:00 uurLees meer>>
zaterdag 15 oktober 2022

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Gilded

19:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.