Thee met een verhaal: De Kunstmeisjes vertellen

Op zondag 26 november zijn de Kunstmeisjes van 15:00 tot 16:30 uur te gast bij Boekhandel Verkaaik. Kom theedrinken met de Kunstmeisjes en ga in gesprek over hun boek Meer dan muze!

De Kunstmeisjes laten je op een vermakelijke en voor iedereen begrijpelijke wijze kennismaken met vrouwelijke kunstenaars die je versteld zullen doen staan en het waard zijn om nooit meer te vergeten

Er is een langverwachte ontwikkeling gaande in de kunstwereld: vrouwelijke kunstenaars worden meer dan ooit gevierd met internationale tentoonstellingen, podcasts en kunstboeken. Het werd ook wel tijd, want veel te lang zijn ze over het hoofd gezien, buiten selecties gevallen of simpelweg in de vergetelheid geraakt. Inmiddels klinken namen als Tracey Emin, Frida Kahlo en Paula Modersohn-Becker gelukkig al niet meer zo onbekend. Maar heb je ook al eens gehoord van Elisabetta Sirani, Katsushika Oi, Lee Krasner of Carrie Mae Weems?

In Meer dan muze praten De Kunstmeisjes je bij over de levens en het werk van tientallen vrouwen die de kunstwereld hebben opgeschud en verrijkt. Niet alleen de eigenzinnige makers, maar ook hun verrassende muzen én de opzienbarende manoeuvres die ze soms moesten uithalen om maatschappelijke barrières te omzeilen komen aan bod. Daarnaast komen er ook andere ‘kunstmeisjes’ voorbij: machtige mecenassen die op hun eigen manier het verschil hebben gemaakt.

Over de auteur

De Kunstmeisjes – Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra – schrijven enthousiast en aanstekelijk over oude en moderne kunst – zowel voor de doorgewinterde kunstliefhebber als de beginnende enthousiasteling.

Activiteit:

Thee met een verhaal: De Kunstmeisjes vertellen

Datum:

zondag 26 november 2023

Tijd:

15:00 tot 16:30

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zaterdag 13 januari 2024

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: De bronzen stad en De koperen koning

19:00 uurLees meer>>
dinsdag 16 januari 2024

Verkaaik tussen de boeken leest: Beste mevrouw Eva

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.