Suzanna Jansen over haar Historische Romans

Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek of boekhandel bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt bibliotheek Gouda een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

Jij kunt hieraan deelnemen via Goto Webinars. Ontmoet dus jouw favoriete schrijver online en stel jouw vragen via de chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur.

Ontmoet Schrijvers Online vindt  tot 2 juli iedere donderdag plaats van 19.30 tot 20.30 uur. Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan via de link. Je ontvangt dan een email met de link naar het webinar.

Donderdag 18 juni is het de beurt aan Suzanna Jansen:
Jansen studeerde van 1983 tot 1985 ballet aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze schakelde over op een opleiding communicatie aan de HEAO van Utrecht. Na haar opleiding was ze werkzaam voor Independent Media van Derk Sauer. Ze werd correspondent in Moskou. Jansen werkte voor zowel de VPRO als de VRT. Als journalist schreef zij voor De Morgen, NRC Handelsblad, Trouw, HP/De Tijd en Opzij. In 2007 schreef zij Het Pauperparadijs. In dit boek beschrijft zij de geschiedenis van haar voorouders en onder meer hun verblijf in de gestichten van de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen. Het boek werd een bestseller en bekroond met de Vrouw & Kultuur Debuutprijs 2010. In 2016 verscheen de 59e druk.
Andere titels van haar zijn:

Zij zal het tijdens het webinar vooral hebben over Wael. Het is het verhaal van een jongen in Syrië en het is het aangrijpende relaas van een student die door een oorlog zijn normale leven ziet afbrokkelen, tot hem geen andere keuze rest dan op een smokkelaarsschip te stappen, de Middellandse Zee over.

Suzanna: “Ik heb Wael uitgebreid gesproken, en dit verhaal verteld door zijn ogen, die van een gewone 19-jarige. Je ziet zijn verwondering over wat er gebeurt als het regime op demonstranten begint te schieten, je rent met hem mee als hij in handen van mensensmokkelaars de ene na de andere grens moet zien over te steken. Ik heb bewondering voor zijn optimisme en levenslust.”

Activiteit:

Suzanna Jansen over haar Historische Romans

Datum:

donderdag 18 juni 2020

Tijd:

19:30 tot 20:30

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

vrijdag 31 juli 2020

Onno Blom interviewt Ewoud Kieft over zijn visionaire roman De onvolmaakten

09:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media