Roos Hanemaaijer signeert

Moerkapelle – Roos Hanemaaijer-Slottje (36) werd al haar hele leven geplaagd door depressies, maar ging vijf jaar geleden tijdens haar tweede zwangerschap door een dal dat ze niet eerder had gezien. Ze schreef haar ervaringen op om te verwerken wat haar overkwam en hoopt daar nu anderen – lotgenoten én mensen die geen depressies kennen – mee te kunnen helpen, cq te informeren. Zij komt zaterdagmiddag 10 oktober naar boekhandel Verkaaik om haar boek te signeren.

Over haar verscheen onlangs dit artikel in het AD. Het bevat tevens een kort filmpje met haar.

Roos vertelt: ‘Ik worstel mijn hele leven al met een dwangmatige vorm van perfectionisme. Ik voelde mij alleen goed genoeg als ik alles perfect deed en goed presteerde. Toen ik moeder werd kon ik dat niet meer volhouden en stortte ik in. Tijdens deze periode ging ik door een diep dal. Ik kreeg zelfs het gevoel dat een einde aan mijn leven maken de enige uitweg zou zijn.
 
Ik begon met schrijven om al mijn emoties en gedachten een plek te geven. Dit gaf niet alleen inzicht in mijzelf, maar door stukjes aan anderen te laten lezen, begrepen zij ook beter wat ik meemaakte.
 
Tijdens mijn herstel ontmoette ik steeds meer vrouwen die eenzelfde ervaring hadden meegemaakt. Ik merkte ook dat de erkenning die lotgenoten mij konden geven soms waardevoller was dan therapie. Want ik voelde mij even niet meer zo raar en alleen. 
Dat laatste gaf voor mij de doorslag om mijn eigen verhaal om te zetten in een boek. In de hoop lotgenoten te steunen en hun omgeving meer te laten begrijpen wat er mis kan gaan in iemands hoofd. Want dat kan je aan de buitenkant niet zien.’

Het kan zijn, dat u wat langer met Roos over haar boek wilt spreken. Ondanks Corona is dat zeker mogelijk. Maar in dat geval verzoeken we u via de aanmeldlink dit kenbaar te maken. We sturen u dan een tijdslot van ongeveer 10 minuten toe, zodat anderen niet te lang hoeven te wachten op een handtekening.

Activiteit:

Roos Hanemaaijer signeert

Datum:

zaterdag 10 oktober 2020

Tijd:

14:00 tot 16:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

donderdag 1 oktober 2020

Boekpresentatie Annerieke de Vries

17:00 uurLees meer>>
zondag 4 oktober 2020

Henk Letschert over: Twee eeuwen Duitse Europapolitiek

14:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media