Ronald van Assen over zijn boek: Jelena, onbekende held

Op zaterdagmiddag 15 december komt Ronald van Assen naar Boekhandel Verkaaik om er te vertellen over zijn onlangs verschenen boek: Jelena, de onbekende held. Niet in de vorm van een lezing, maar in een persoonlijk gesprek. Met het boek in de hand spreekt hij u aan en vertelt hij u over zijn schrijven. een mooie gelegenheid om een “schrijver in het wild”  te ontmoeten en te spreken.

Ronald van Assen (Delft, 1971) begint op zijn veertigste met schrijven. Het schrijven geeft hem zoveel voldoening dat hij ermee doorgaat. Hij heeft inmiddels meerdere boeken op zijn repertoire staan en hij beheerst verschillende genres. Veel van wat hij schrijft, is afkomstig uit eigen ervaring. Zijn boeken bevatten vaak een diepere boodschap.

Jelena Vorobieva is een vrolijke en zorgzame tiener. Ze is vijftien jaar als de oorlog uitbreekt. Sinds de Duitse inval in juni 1941 komen de oorlogshandelingen steeds dichterbij, toch lijkt het echte geweld aan haar voorbij te gaan. Dan gaat het gruwelijk mis. Op 4 augustus 1941 vallen de Duitsers haar woonplaats binnen. Ze vermoorden haar familie, verkrachten Jelena en laten haar voor dood achter. Vanaf dat moment breekt voor Jelena een onzekere tijd aan. Ze is vastbesloten wraak te nemen op degenen die haar dit hebben aangedaan, maar hoe overleef je als vijftienjarig meisje in een wereld vol geweld?

Bij toeval stuit ze op een groep partizanen. Ze blijkt een goed scherpschutter te zijn. Al snel boekt ze vooruitgang en krijgt ze de leiding over een eigen groep vrouwelijke partizanen. Het oorlogsgeweld laat echter diepe sporen na. Ondanks haar successen verandert ze langzaam in een emotioneel wrak. De scheidslijn tussen realiteit en waanzin wordt steeds dunner. Weet ze haar wraak te voltooien?

Activiteit:

Ronald van Assen over zijn boek: Jelena, onbekende held

Datum:

zaterdag 15 december 2018

Tijd:

14:00 tot 15:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

zaterdag 22 december 2018

Jan van Lokhorst signeert: Esther

16:00 uurLees meer>>
zondag 23 december 2018

Grand Dessert zingt Kerst

14:00 uurLees meer>>
zondag 6 januari 2019

Nieuwjaarslezing Verkaaik,door Saskia Goldschmidt

15:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media