Pat Craenbroek, gerechtsarts én auteur

Wij kennen allemaal de populaire televisieseries waarin het vak van forensisch rechercheur op een bepaalde wijze wordt uitgelicht. Maar benadert dat ook de werkelijkheid?

Forensische of gerechtelijke geneeskunde is de tak van geneeskunde die medische kennis toepast ten behoeve van rechtszaken en justitieel onderzoek. Het is een vorm van forensisch onderzoek en omvat vier onderdelen: medische zorg, medische advisering, sporenonderzoek en lijkschouw. Het eerste onderdeel richt zich vooral op de medische behandeling van de verdachte, arrestant of gevangene maar de andere onderdelen zijn vooral gericht op het opsporen van (strafbare) feiten.

Pat Craenbroek is gerechtsarts én auteur; een boeiende combinatie! Daar waar ze in haar werk als gerechtsarts volkomen gebonden is aan regels en procedures, kan zij haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop laten in haar activiteiten als schrijver. Dat deed ze dan ook in haar boek ‘Uitgebroed’ een krachtige en pakkende psychologische thriller.

Pat komt over beide activiteiten vertellen. Zij vertelt over haar boek, de achtergronden van het schrijven én in hoeverre haar twee rollen in elkaar overvloeien. Daarnaast geeft zij een uiterst boeiende lezing met achtergrondinformatie over de gerechtelijke geneeskunde. Wat is er nu echt en wat is fictie?

Activiteit:

Pat Craenbroek, gerechtsarts én auteur

Datum:

donderdag 10 januari 2019

Tijd:

19:30 tot 21:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

donderdag 20 juni 2019

Marion Pauw vertelt het verhaal achter ‘De experimenten’ ****DEZE ACTIVITEIT KOMT TE VERVALLEN****

19:30 uurLees meer>>
zaterdag 22 juni 2019

Eline door Michelle Visser

12:00 uurLees meer>>
woensdag 3 juli 2019

“Stad vol ballonnen”, van Femke van der Laan

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media