Onno Blom interviewt Ewoud Kieft over zijn visionaire roman De onvolmaakten

Door de Corona maatregelen is een geven van lezingen nog steeds lastig. We doen daarom een poging om u op een alternatieve manier te informeren. deze keer met een interview van Onno Blom met Ewoud Kieft. (Door op de link bij inschrijven te klikken kunt u het interview gedurende de maand augustus bekijken.

In iets meer dan een halfuur komen we te weten waarom Ewoud ervoor koos om – als historicus en schrijver van non-fictie – een roman te schrijven die zich afspeelt in de toekomst, wat hij lastig vond aan het schrijven van een roman (ten opzichte van een historisch werk) en waar zijn fascinatie met de toekomst vandaan komt.

In zijn roman “De Onvolmaakten” is de hoofdpersoon Cas opgegroeid in een samenleving waarin kunstmatige intelligentie tot alle facetten van het leven is doorgedrongen: als praktische gids, luisterend oor, mental coach en bemiddelaar in de liefde. Wat begon als een handige applicatie, groeide uit tot een trouwe levenspartner onder de n

aam Gena, die hem in al zijn beslissingen begeleidt en als geen ander zicht heeft op de belangrijke gebeurtenissen in zijn leven. Als Cas na een periode van vertwijfeling spoorloos verdwijnt, is het Gena die opheldering moet geven over wat er is voorgevallen. Hoe heeft ze hem, ondanks al haar aandachtige begeleiding, uit het oog kunnen verliezen? En waarom is het haar niet gelukt om zijn onbehagen te temperen? In De Onvolmaakten schetst Kieft een verbluffend realistisch toekomstscenario en laat hij op meeslepende wijze zien hoe innig de relatie tussen mens en machine kan worden. Is volledige versmelting mogelijk? Of zijn de verschillen onoverbrugbaar?

Activiteit:

Onno Blom interviewt Ewoud Kieft over zijn visionaire roman De onvolmaakten

Datum:

maandag 31 augustus 2020

Tijd:

9:00 tot 23:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

Er zijn op dit moment geen activiteiten ingepland

Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.