Geannuleerd – moeder en dochter – Geannuleerd

Wegens het niet behalen van het minimaal benodigde aantal inschrijvingen, is deze lezing in overleg met de auteurs geannuleerd.

Haike Germann en Eva Schenk hebben twee missies: ouders en kinderen die een moeizame of zelfs geen verbinding hebben motiveren de pijn te verwerken en begrip voor elkaar te krijgen waardoor de band kan herstellen. Daarnaast willen zij de taboes bespreekbaar maken op het hebben van psychische problemen en op het verlaten van kinderen door moeders.

Zij schreven samen twee boeken die gaan over hetzelfde familiedrama, namelijk alles achterlaten en opnieuw beginnen, gezien vanuit het oogpunt van de moeder en vanuit het oogpunt van de dochter. Door hun openheid vervagen de grenzen tussen dader en slachtoffer. Deze boeken zijn samengevoegd in één band en daardoor ontstond het spiegelboek “GRIP” en “HET OFFER”.

GRIP: Zoals zoveel kinderen in de familielijn wordt Nora, de dochter van Anne uit ‘HET OFFER’, door haar moeder achtergelaten. Deze autobiografische roman beschrijft één kant van dit tweeluik, gezien vanuit het oogpunt van de dochter. In alle openheid neemt Nora je mee in een wereld van innerlijke kracht en psychische kwetsbaarheid.

HET OFFER: Net als haar voorouders, laat Anne, de moeder van Nora uit ‘Grip’ alles achter wat haar lief is. Zij verlaat haar kinderen. ‘HET OFFER’ is een waargebeurd en hoopgevend familiedrama waaruit blijkt dat liefde trauma overwint. Het is één kant van het verhaal van dit tweeluik, gezien vanuit het oogpunt van de moeder en vanuit de eerdere generaties.

Op 24 maart, in de Boekenweek, met het thema “De moeder de vrouw”, komen zij vertellen over hun boek. Naderhand zullen zijn de boeken signeren.

 

 

Activiteit:

Geannuleerd – moeder en dochter – Geannuleerd

Datum:

zondag 24 maart 2019

Tijd:

15:00 tot 16:30

Kosten:

€2,50 (incl. consumptie)

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

donderdag 28 maart 2019

Peter Brusse over het land van de Brexit in “Ach Engeland”

19:30 uurLees meer>>
dinsdag 2 april 2019

Fantasy/YA Leesclub van Verkaaik leest: V.E. Schwab – De kleuren van magie

19:30 uurLees meer>>
zondag 7 april 2019

Fleur van der Bij op zoek naar de man die haar zusje doodreed

15:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media