Lezing door Marion Bloem/Expo Jos van der Boezen

Expo Jos van der Boezen

“In 1947 wordt mijn vader bij het Artillerie Bataljon (ARBAT) van het Korps Mariniers gestationeerd op het eiland Java in Nederlands-Indië tijdens de 1e politionele acties om de onafhankelijkheid van Indonesië te voorkomen. In 1949 wordt Indonesië onafhankelijk, na circa 100.000 doden.”

Op zolder het verleden in een kist. In zwart wit een beeldend verhaal. Vaak anoniem. Ogenschijnlijk geënsceneerd. Het is oorlog en dat is de waarheid… Met het bewerken van persoonlijke foto’s van zijn vader tracht Jos Van der Biezen het oorlogsverleden te verzinnelijken. De voorstelling flatteren en in verbeelding communiceren met hen die overleden zijn. Een metaforische reanimatie en een genealogische ‘aankleding’. De titel Lifeguards heeft, boven de eigenlijke betekenis van het woord, een emotionele bijklank. ‘U kunt rustig gaan slapen, de lifeguards waken, de hoeders van het leven.’

Toegang: gratis. Te bezoeken tijdens openingstijden van de Garenspinnerij in de foyer op de 1e etage. 

Lezing Marion Bloem

Op donderdag 23 september om 20.00 uur geeft schrijfster Marion Bloem een lezing over dit onderwerp in het Garenspinnerij Theater. Na de lezing signeert Marion signeert graag haar boeken voor je.
Bloem werd geboren als tweede dochter van Alexander en Jacqueline Bloem in een gezin van vier kinderen. Haar Nederlands-Indische ouders waren in 1950 uit Indonesië (voormalig Nederlands-Indië) gevlucht. Haar vader was een van de overlevenden van de Junyo Maru. Ze is een jongere zus van de kunstenares Joyce Bloem. Bloem volgde de HBS te Amersfoort en ging in 1971 in Utrecht psychologie studeren. In 1977 studeerde zij af in de klinische psychologie. In 1993 ontving zij de E. du Perronprijs voor haar hele oeuvre.

Toegang: gratis

Activiteit:

Lezing door Marion Bloem/Expo Jos van der Boezen

Datum:

donderdag 23 september 2021

Tijd:

20:00 tot 21:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zaterdag 25 september 2021

Helma Hartman – Middeleeuwse muziek

15:30 uurLees meer>>
dinsdag 5 oktober 2021

Waarom vrouwen minder verdienen dan mannen

19:30 uurLees meer>>
zaterdag 9 oktober 2021

Voorlezen bij Verkaaik

11:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.