Jeroen Windmeijer signeert:

Het Evacomplex

Jeroen Windmeijer komt naar Boekhandel Verkaaik om zijn nieuwe boek “Het Evacomplex” te signeren.
Vanwege de Coronamaatregelen kon hij dat niet doen waar de klanten bij zijn.
U kunt echter wel via de aanmeldknop een email sturen en daarbij aangeven dat u een gesigneerd exemplaar van zijn nieuwe boek “Het Evacomplex” wenst te ontvangen.
Uw bestelde boek is dan af te halen vanaf vrijdag 9 april a.s.
We zien uw aanmelding met plezier tegemoet.

Team Verkaaik

Voor uw agenda:

Datum signeersessie:08-04-2021
Afhalen vanaf: vrijdag 9 april vanaf 09:00 uur
Locatie: Boekhandel Verkaaik
Een gesigneerd exemplaar bestelllen: via info@boekhandelverkaaik.nl

Over het boek: 

‘Jullie zullen niet sterven…’

De internationaal befaamde slangendeskundige Frank van As werkt bij Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieuze gemeenschap, zonder te weten welk onheil hij daarmee over zichzelf – en over zijn vrouw Cat – afroept. Dat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hun om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?

Journaliste Magda Filippo stuit in de tussentijd op een alternatieve uitleg van het Bijbelse Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe? Haar spannende zoektocht leidt haar van wonderbaarlijke religieuze tradities naar eeuwenlang verborgen boodschappen in de Sixtijnse kapel. Zonder het te beseffen hebben zij zich allemaal in een slangenkuil begeven…

Over de auteur:

Windmeijer werd geboren te Delft. Hij groeide op in Pijnacker. Na zijn gymnasiumopleiding (Sint Stanislascollege, Delft) studeerde hij wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en na het behalen van zijn propedeuse studeerde hij Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen aan de Universiteit Leiden. Voor zijn afstudeeronderzoek woonde hij zes maanden in een klein dorpje van de Boliviaanse Aymara-indianen aan de oevers van het op 4.000 meter gelegen Titicacameer, op de grens van Bolivia en Peru. In 2001 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden en het Amsterdamse Centrum voor Documentatie voor Latijns-Amerika (CEDLA). Hij bracht veertien maanden door in het stadje Otavalo, gelegen in de hooglanden van het noorden van Ecuador. Dit resulteerde in het proefschrift De vallei van de rijzende zon: een studie naar de voorbeeldige Indianen uit Otavalo, Ecuador. Dit proefschrift verscheen in 2004 in een gepopulariseerde editie onder de titel Poncho’s, panfluiten en paardenstaarten. De Spaanse vertaling — onder de titel El valle amanecido: un estudio de los indígenas ejemplares de Otavalo, Ecuador — verscheen in 2016.

Windmeijer werkte als reisleider voor de Leidse reisorganisatie Djoser in onder meer Egypte, Mexico, Guatemala, Belize en Venezuela. Daarna was hij zes jaar docent Nederlands als Tweede Taal (NT2). Na een studie Wereldgodsdiensten en de eenjarige postdoctorale lerarenopleiding Godsdienst (ICLON, Leiden) werkte hij twee jaar als docent godsdienst en als docent maatschappijleer op het Bonaventuracollege Boerhaavelaan (2007-2009) en een kleine tien jaar aan het Visser ’t Hooft Lyceum Kagerstraat (2009-2019).

Windmeijer debuteerde in juni 2015 bij de Leidse uitgeverij Primavera Pers met de thriller Het Petrusmysterie. Ter gelegenheid van het 170-jarig bestaan van confessioneel onderwijs in Leiden verscheen bij de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) de mini-thriller Een strooien brief, in een gelimiteerde editie van 1.500 exemplaren. In 2017 verscheen van zijn hand bij de uitgever HarperCollins Holland Het Pauluslabyrint, in 2018 gevolgd door Het Pilgrim Fathers Complot. Zowel in Het Petrusmysterie, Het Pauluslabyrint als Het Pilgrim Fathers Complot is de hoofdpersoon archeoloog Peter de Haan, verbonden aan de Universiteit Leiden. In 2019 publiceerde hij De Offers, het eerste deel van wat een Latijns-Amerikaanse trilogie moet worden. Deel 2, De Genesissleutel (2020), speelt in Peru en deel 3 (2021) op Paaseiland. In maart 2020 verscheen Het Isisgeheim, een boek dat hij schreef in samenwerking met cultuurhistoricus Jacob Slavenburg, in april 2021 gevolgd door Het Evacomplex.

 

 

Activiteit:

Jeroen Windmeijer signeert:

Datum:

donderdag 8 april 2021

Tijd:

9:00 tot 18:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

Er zijn op dit moment geen activiteiten ingepland

Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.