Henk Letschert over: Twee eeuwen Duitse Europapolitiek

Onlangs is bij Uitgeverij Aspekt het boek “Twee eeuwen Duitse Europapolitiek, hoe Duitsland diepe sporen trok” verschenen. Het is geschreven door de Goudse auteur Henk Letschert.
Het boek gaat over het land dat in de afgelopen tweehonderd jaar diepe sporen in Europa heeft getrokken. Chaos, vernietiging en onderdrukking, maar ook stabiliteit, democratie, vrijheid en welvaart zijn begrippen die in de beschreven periode Duitsland én Europa hebben vergezeld.
Het boek plaatst de Duitse Europapolitiek in de context van de Europese machtsverhoudingen en brengt die in verbinding met binnenlandse politieke ontwikkelingen. Helder komt de achterdocht naar voren van de Europese mogendheden, met Frankrijk voorop tegenover de grootmacht in het geopolitieke hart van het continent. Duidelijk wordt ook, dat de Duitsers zelf lang met hun verleden worstelden. Die worsteling manifesteerde zich niet alleen in de vraag naar de eigen identiteit (“was ist deutsch?”), maar ook in de zoektocht naar de plaats van Duitsland in Europa.

De auteur presenteert zijn boek op zondag 4 oktober van 14.00 tot 15.00 uur bij Boekhandel Verkaaik en van 16.00 tot 17.00 uur in de Salon van Grand Café Central. Vanwege corona zijn helaas slechts 20 respectievelijk 30 plaatsen beschikbaar. Aanmelden is daarom verplicht via: henkletschert@gmail.com, of via info@boekhandelverkaaik.nl.

Voor meer info: https://duitslandineuropa.eu/

 

 

Activiteit:

Henk Letschert over: Twee eeuwen Duitse Europapolitiek

Datum:

zondag 4 oktober 2020

Tijd:

14:00 tot 15:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

zondag 6 juni 2021

Boekenweek van 29 mei t/m 6 juni

17:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.