IVM Corona GEANNULEERD-Gouds Literair Café – IVM Corona GEANNULEERD

Goudse Schouwburg (Theatercafé)

Nadat Ineke Verkaaik, middels een prachtvoorstelling met Murat Isik, in februari dit jaar afscheid had genomen als medeorganisator van het het Gouds Literair café, regende het reacties van trouwe bezoekers. Zij vonden het jammer dat  zo’n Gouds Instituut, dat het Literair Café inmiddels toch is geworden, met het vertrek van Ineke misschien zou kunnen verdwijnen. Daarvan is echter geen sprake. De Goudse Schouwburg zet het project voort. En zij doet dat door het uitnodigen van twee gerenommeerde auteurs: Hanna Bervoets en Alma Mathijsen. Wederom wordt de boekverkoop op deze middag verzorgd door Boekhandel Verkaaik.

OVER DE AUTEUR: HANNA BERVOETS

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Na een bachelor Media & Cultuur en een master Journalistiek & Research publiceerde zij zeven romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays. In 2009 debuteerde Bervoets met Of hoe waarom, twee jaar daarop verscheen Lieve Céline, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Een jaar later verscheen de bestseller Alles wat er was, gevolgd door Efter (2014), Ivanov (2016) en Fuzzie (2017).

Bervoets’ werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won Bervoets de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Uit het juryrapport: ‘Steeds is een schrijfster aan het woord die trefzeker formuleert, lenig construeert, boordevol verbeelding zit en nooit roeperig of te expliciet wordt.’

Naast romans schrijft Bervoets essays en recensies over media en technologie, voor onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Haar korte verhalen werden gepubliceerd in verschillende internationale literaire tijdschriften.

OVER DE INTERVIEWER: ALMA MATHIJSEN

Alma Rosa Jeannetta Mathijsen (Amsterdam, 16 oktober 1984) is een Nederlandse schrijfster.
Mathijsen, dochter van Marita Verkooijen en Hub Mathijsen, studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Daarvoor schreef ze columns in het online jongerenmagazine Spunk. In Het Parool schreef ze iedere week met Fanny van de Reijt in de zaterdagbijlage. Sinds 2008 schrijft ze voor nrc.next en NRC Handelsblad.
In maart 2006 verscheen bij Prometheus haar verhalenbundel Binnen spelen, waarin ze seks heeft met dertien publieke figuren. Haar eerste roman, Alles is Carmen, verscheen in september 2011 bij De Bezige Bij. Haar tweede roman, De grote goede dingen over het leven van haar vader, verscheen in 2014. De roman Vergeet de meisjes verscheen in 2017 en werd genomineerd voor de BNG BANK Literatuurprijs en verkozen tot de Best Verzorgde Boeken 2017. Samen met haar moeder Marita Mathijsen schreef ze het essay voor de Maand van de Geschiedenis 2019 met als thema zij/hij, getiteld Niet schrikken mama. De novelle Ik wil geen hond zijn verscheen in 2019 ter ere van het 75-jarig bestaan van De Bezige Bij.
Mathijsen presenteerde het VPRO-programma Villa Live.

Activiteit:

IVM Corona GEANNULEERD-Gouds Literair Café – IVM Corona GEANNULEERD

Datum:

zondag 25 oktober 2020

Tijd:

15:30 tot 17:00

Kosten:

€ 15,= (excl. consumptie)

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

zaterdag 31 oktober 2020

Marly van Otterloo signeert

14:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media