Fantasy/YA Leesclub van Verkaaik leest: V.E. Schwab – De kleuren van magie

Bij Verkaaik wordt sinds november 2017 een Fantasy/YA leesclub georganiseerd: dé gelegenheid om met een groepje bij elkaar te komen om het samen over fantasy- en/of young adult-boeken te hebben. Het is de bedoeling dat we min of meer regelmatig samenkomen op doordeweekse avonden om in de boekhandel het gelezen boek te bespreken. Het volgende boek dat we gaan bespreken is De kleuren van magie van V.E. Schwab. Online is men laaiend enthousiast over dit boek; het heeft een score van 4,09 uit 5 sterren op Goodreads en 4 uit 5 sterren op Hebban. Maar het belangrijkste is natuurlijk wat wij ervan vinden!

Een kijkje op de achterflap:

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Hoe werkt het dan?

  • Er wordt voor elke leesronde een boek uitgekozen door Michel Rensen (al dan niet in overleg!). We doen ons best om boeken uit te kiezen die zowel in het Nederlands als in het Engels te verkrijgen zijn, dan kan je lezen in de taal die je het prettigst vindt!
  • Het te lezen boek wordt aangekondigd via de Verkaaik nieuwsbrief. Lijkt het boek je leuk en heb je plek in je agenda op de avond dat we het boek bespreken? Meld je dan aan via info@boekhandelverkaaik.nl.
  • Is het een te grote aanslag op je bankrekening om telkens weer een nieuw boek te kopen? Wij helpen graag: als het boek er nog netjes genoeg uitziet, kunnen we het, nadat je het gelezen hebt, weer terugnemen voor de helft van de prijs!
  • Er is plaats voor ongeveer 15 personen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt, dus schrijf je snel in!
  • Soms kan er via de uitgever een extraatje geregeld worden, zoals bijvoorbeeld een lezing of workshop!
  • Deelname kost €2,-. Dan kan je wel de hele avond ongeremd thee of koffie drinken! En er is natuurlijk ook wat te eten!
  • De avonden beginnen om half acht en we mikken erop om rond half tien klaar te zijn (waarschuwing: het wil weleens uitlopen; het is best gezellig 🙂 )

 

Activiteit:

Fantasy/YA Leesclub van Verkaaik leest: V.E. Schwab – De kleuren van magie

Datum:

dinsdag 2 april 2019

Tijd:

19:30 tot 21:30

Kosten:

€2,- (incl. consumptie)

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

donderdag 23 mei 2019

Bouw je eigen Tiny House

19:30 uurLees meer>>
zaterdag 25 mei 2019

Independent Bookstore Day 2019

09:00 uurLees meer>>
zaterdag 1 juni 2019

Spannende Boeken Weken

09:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media