Esther Gerritsen over “De Trooster”.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek of boekhandel bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt bibliotheek Gouda een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

Jij kunt hieraan deelnemen via Goto Webinars. Ontmoet dus jouw favoriete schrijver online en stel jouw vragen via de chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur.

Ontmoet Schrijvers Online vindt deze donderdag voor het laatst plaats van 19.30 tot 20.30 uur. Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan via de link. Je ontvangt dan een email met de link naar het webinar.

Deze keer is het de beurt aan Esther Gerritsen, die geïnterviewd gaat worden over haar boek De Trooster.
Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust van de hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.

Esther Gerritsen volgt het verhaal van de conciërge parallel aan het lijdensverhaal van Christus. Op de haar bekende scherpe manier ontleedt ze de relaties tussen mensen, de verwachtingen en belangen die daarbij spelen en ze stelt de vanzelfsprekendheid der dingen ter discussie.

Activiteit:

Esther Gerritsen over “De Trooster”.

Datum:

donderdag 2 juli 2020

Tijd:

19:30 tot 20:30

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

Inschrijven

Binnenkort

Er zijn op dit moment geen activiteiten ingepland

Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.