Eline door Michelle Visser

U heeft vast  binnen uw vriendenkring gehoord over de boeken van de “Zeven Zusters” van Lucinda Riley.
De reden dat die boeken zo aanslaan ligt aan het feit dat ze meer bevatten dan alleen romantiek. Ze geven ook een mooi tijdsbeeld over de plaats waar de roman zich afspeelt.
Nederland ken zijn eigen Lucinda Riley: Namelijk Michelle Visser.
Zij schreef met haar boek Eline een prachtig tijdsbeeld door de ogen van een jonge vrouw in een snel veranderende wereld

De welgestelde Eline heeft, ondanks de Eerste Wereldoorlog die woedt in Europa, een goed leven in universiteitsstad Leiden. Tot haar echtgenoot Wieger voor langere tijd archeologisch onderzoek gaat doen op het Drentse platteland en Eline hem besluit te volgen met hun twee kinderen.

Eline valt op als een exotische vogel in het streng gereformeerde Drentse gehucht, waar het stadse gezin niet door iedereen met open armen wordt ontvangen. Als de Spaanse griep toeslaat ondersteunt Eline de plaatselijke arts waar ze kan, maar de ondervoede bevolking heeft zwaar te lijden en Eline en haar naasten worden zelf ook ziek. Ondertussen komt het niet-aflatende bloedige nieuws over de Grote Oorlog ineens veel dichterbij wanneer Duitse familieleden van Wieger niet teruggekeerd blijken te zijn van het slagveld.

Als het gezin na de oorlog terugkeert naar Leiden, zijn niet alleen zij veranderd door hun ervaringen. Vrouwen strijden voor kiesrecht, arbeiders komen in opstand, grootmachten wankelen. Kan Eline weer haar bevoorrechte leven oppakken, of grijpt ze de uitdagingen van haar tijd aan om boven zichzelf uit te stijgen?

Over haar schrijverschap zegt Michelle Visser:” in 2005 keek ik naar een aflevering van Oprah waarin het ging over van je droom je baan maken. Ik voelde me al jaren rusteloos en had het gevoel dat ‘dit niet genoeg is’ maar ik had geen idee wat ik dan wel wilde. Iemand in Oprahs publiek vroeg ook: ‘Hoe weet je nu wat je droombaan is?’ Het antwoord luidde: ‘Ga terug naar je jeugd, wat wilde je toen worden?’ Mijn gedachten raasden door mijn hoofd: ik wilde vroeger schrijver worden van historische boeken zoals die van Thea Beckman. Ik besefte helder en zonder twijfel dat dat was wat ik wilde: schrijven. Ik begon er diezelfde dag al mee en ben niet meer gestopt”.

Op zaterdag 22 juni komt Michelle Visser naar Boekhandel Verkaaik om te vertellen over haar boek.

Activiteit:

Eline door Michelle Visser

Datum:

zaterdag 22 juni 2019

Tijd:

12:00 tot 13:30

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

zaterdag 14 september 2019

meet en greet Chinouk Thijssen

14:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media