Dido Michielsen over Lichter dan ik

Dido Michielsen vertelt het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië.

Het boek begint in Java, 1850. Isah is de dochter van de kleermaakster van de sultan en groeit op in de gesloten gemeenschap van de Kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop in de traditionele standenmaatschappij lijkt daarmee vast te staan. Maar Isah is eigenzinnig en loopt weg van huis. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen in de snel veranderende kolonie te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar Javaanse afkomst niet kan en wil verloochenen.

Het Azië magazine  was zeer lovend over haar boek: “Door de lotgevallen van Isah met zoveel liefdevolle aandacht te beschrijven ontstaat een rijk geschakeerd, caleidoscopisch beeld, maar ook een kritische blik op ons koloniale verleden“. Ook Adriaan van Dis was enthousiast: “‘Het dramatische levensverhaal van een trotse Javaanse vrouw die gemangeld wordt door de zeden in de kolonie Nederlands Indië. Met het oog van een kenner geschreven – van binnen uit. Even verrassend als pijnlijk. Een verbijsterende geschiedenis die ons tot op de dag van vandaag raakt. Spannend en dondersgoed geschreven. Wat een talent.”

Op donderdag 28 november komt de auteur naar Verkaaik om te vertellen over haar boek.

Activiteit:

Dido Michielsen over Lichter dan ik

Datum:

donderdag 28 november 2019

Tijd:

19:30 tot 21:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

donderdag 21 november 2019

Celal Altuntas over regen zonder modder

19:30 uurLees meer>>
zaterdag 30 november 2019

Celtica auteurs bij Verkaaik

14:00 uurLees meer>>
zaterdag 7 december 2019

Meet & Greet Bart Lammers en Peter Boersma, auteurs van Lachen om Logistiek en Transport

14:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media