Boekpresentatie: Tanja – Dick Geurts

Op maandag 1 november presenteert de Goudse schrijver Dick Geurts zijn nieuwste roman “Tanja”. U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn. Het eerste exemplaar van dit boek zal worden uitgereikt aan wethouder Thierry van Vugt.

De hoofdpersoon in het boek wil het liefst een leven waarin nooit iets verandert, waarin ze elke ochtend precies weet wat de dag gaat brengen. Een leven waarin ze, ondanks haar fysieke handicap, niemand nodig heeft: “Ik red het zelf wel, heb ik altijd gedaan.” Maar Tanja’s veilige bestaan wordt vanuit verschillende kanten bedreigd. Haar nieuwe huisbaas valt haar voortdurend lastig omdat hij wil dat ze gaat verhuizen, het nieuwe afdelingshoofd van het ziekenhuis heeft een vervelende boodschap voor haar, de gemeente zit haar financieel op de hielen en haar zusje wil haar overhalen tot een confrontatie met een ongewenst familielid. En dan is er ook nog haar goede vriend Buster… Op geheel eigen wijze gaat Tanja met alles en iedereen de strijd aan. Tanja is een roman over de grenzen van zelfbeschikking en de kracht van vergeving.

“Toen ik het manuscript de eerste keer las werd ik direct gegrepen door de houding van de hoofdpersoon Tanja, die koste wat het kost zelfstandig door het leven wil gaan. De regels van de gemeente, het rigide beleid van de zorginstelling, de geldlust van de verhuurder van haar woning én de eigenwijsheid van de hoofdpersoon steken daar een stokje voor. Met veel humor laat de auteur zien dat er grenzen zitten aan zelfredzaamheid.”

Bart Jansen – uitgever

Activiteit:

Boekpresentatie: Tanja – Dick Geurts

Datum:

maandag 1 november 2021

Tijd:

14:00 tot 15:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

zondag 24 oktober 2021

Gouds Literair Café – Hanna Bervoets/Alma Matthijsen

15:30 uurLees meer>>
donderdag 4 november 2021

David van Reybrouck in de Garenspinnerij over Revolusi

20:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.