WEGENS CORONAMAATREGELEN GEANNULEERD Boekpresentatie: Hiëronymus van Beverningk tijdens het Rampjaar 1672

Samenvatting:
Klem tussen Johan de Witt en Willem III. Zo kan men de positie van de Goudse regent en diplomaat Hiëronymus van Beverningk in 1672 het beste kenschetsen. Aanvankelijk steunt hij het bewind van raadspensionaris De Witt, maar geleidelijk verandert hij van gedachten en ziet hij voor prins Willem III wel een toekomst weggelegd in de Republiek. Toen die Republiek in 1672 werd aangevallen door de Engelsen, Fransen en de bisschoppen van Münster en Keulen – het Rampjaar –, streed Beverningk aan de zijde van Willem III. Na de moord op de gebroeders De Witt door Oranjegezinden vreesde hij voor zijn leven. Maar Willem III, inmiddels stadhouder, zorgde ervoor dat zijn politieke vrienden geen wraak namen. Zo kon Van Beverningk zijn diplomatieke carrière weer oppakken. ‘Van Beverningk: een van de machtigste mannen van de Gouden Eeuw over wie u waarschijnlijk bijna niets weet. Volkomen terecht dat Wout Troost zijn optreden tijdens het Rampjaar onder de aandacht brengt d.m.v. een fraai uitgevoerd boek.

Over de auteur:
Dr. Wout Troost(1946) uit Gouda is in 1983 gepromoveerd op de Ierse politiek van stadhouder-koning Willem III. Hij heeft daarna verschillende boeken en artikelen geschreven die het leven en werk van Willem III belichten.

Boekpresentatie:
Het eerste exemplaar van het boek zal uitgereikt worden aan de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve. Daarna is er gelegenheid de auteur te interviewen en signeert hij op verzoek zijn boek voor u.
U wordt van harte uitgenodigd bij de presentatie aanwezig te zijn.
In verband met de Coronamaatregelen, is er een limiet aan het aantal aanwezigen, daarom is aanmelden verplicht en dient u een Corona QR code te kunnen tonen.

Activiteit:

WEGENS CORONAMAATREGELEN GEANNULEERD Boekpresentatie: Hiëronymus van Beverningk tijdens het Rampjaar 1672

Datum:

maandag 29 november 2021

Tijd:

14:30 tot 15:30

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

zaterdag 27 augustus 2022

Verkaaik tussen de YA-boeken leest: Het weeshuis in de azuurblauwe zee

19:00 uurLees meer>>
zondag 28 augustus 2022

Thee met een verhaal: Diana Bokje vertelt

15:00 uurLees meer>>
donderdag 1 september 2022

Peter Noordhoek presenteert Gouda in beeld en gedicht

19:30 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.