Boekpresentatie Annerieke de Vries

Op donderdag 1 oktober presenteert Annerieke de Vries bij boekhandel Verkaaik haar boek “Ondersteboven”.

De roman ‘Ondersteboven’ vertelt het kwetsbare verhaal van Merel, die haar leven probeert op te pakken na het verlies van zoon Davey. Het verhaal is opgeschreven door Annerieke de Vries, geïnspireerd door gebeurtenissen uit het leven van Astrid van Vugt, Caroline de Bes en de auteur. Met haar roman vraagt Annerieke de Vries aandacht voor de problematiek van psychisch kwetsbare jeugd en het doorleven van rouw na suïcide. Twee niet alledaagse thema’s die in deze roman centraal staan. De schrijfster hoopt door het schrijven van deze roman, bij te dragen aan de bewustwording en bespreekbaarheid hiervan.

Tien procent van de opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan de Rogier Hulst Foundation. Deze organisatie, opgericht door Astrid van Vugt na het verlies van haar zoon, zet zich in voor lotgenotenbijeenkomsten van ouders, kinderen, broers en zussen van iemand die door suïcide om het leven kwam. De Rogier Hulst Foundation is er voor lotgenoten én voor jongeren tussen 11-25 jaar.

Het eerste Roger That Inspiratielab wordt in het najaar in Brabant geopend. (Roger That = ‘Ik hoor je’, ‘ik heb je begrepen’)
Het RTI heeft een netwerk van zorg om zich heen. Zo kunnen jongeren snel bij de juiste hulpverlener terecht. De zorg naar de jongere dus.
Achterin de roman staan 4 filmpjes. Het 1e is indrukwekkend, de 2e en 3e leggen uit wat de foundation doet, de laatste is vrolijk 🙂

Astrid van Vugt (founder van de Roger Hulst Foundation) is aanwezig.
Wethouder van Jeugd & welzijn en Publieke zaken van Gouda, Corine Dijkstra, krijgt die avond een exemplaar van ‘Ondersteboven’.

In verband met Corona is het aantal toeschouwers beperkt en daarom is aanmelding vooraf verplicht.
Het kan zijn, dat u na afloop wat langer met Annerieke over haar boek wilt spreken. Ondanks Corona is dat zeker mogelijk. Maar in dat geval verzoeken we u via de aanmeld-link dit kenbaar te maken. We sturen u dan een tijdslot van ongeveer 10 minuten toe.

Activiteit:

Boekpresentatie Annerieke de Vries

Datum:

donderdag 1 oktober 2020

Tijd:

17:00 tot 18:00

Kosten:

Gratis

Aanmelden:

info@boekhandelverkaaik.nl

Binnenkort

zondag 25 oktober 2020

IVM Corona GEANNULEERD-Gouds Literair Café – IVM Corona GEANNULEERD

15:30 uurLees meer>>
zaterdag 31 oktober 2020

Marly van Otterloo signeert

14:00 uurLees meer>>
Blijf op de hoogte...
...via onze nieuwsbrief......via Twitter...
...of via Facebook.
Boeken in de media