Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

medewerkers van verkaaik

Aytun Bart Kitty van Welzen Lente Neefjes Martine Michel Rensen Ria Suzanne
Aytun

Aytun

Aytun Caka, uit 1969. Het jaar van de maanlanding en de geboorte van “Rupsje Nooitgenoeg” van Eric Carle. En net als rupsje geen genoeg krijgt van fruit krijg ik geen genoeg van boeken. Boeken hebben altijd deel uitgemaakt van de familie. “Een huis zonder boeken is als een huis zonder vrienden”. Daarom vind ik het belangrijk om boeken en mensen bij elkaar te brengen.

Lees verder
Bart

Bart

Vanaf mijn 18e werk ik in de boekhandel. Ik merk dat ik niet zonder zou kunnen. De boekwinkel is in mijn beleving dan ook de slagader van de maatschappij. Alles wat er buiten gebeurt, of dat nu sociaal, politiek, religieus of cultureel is, ligt hier in de winkel op tafel. Als je de wereld om je heen wilt begrijpen, ligt in deze winkel dus alle kennis die je nodig hebt. Een fysieke Boekwinkel blijft belangrijk, ook in een tijd waarin mensen gemakkelijk online hun boeken kopen. Als je weet wat je wilt hebben, kun je prima online bestellen. Dat kan ook via een lokale boekhandel als Verkaaik.  Die heeft  precies dezelfde service als die van grote onlinewinkels. Maar als je geïnspireerd wilt raken, of advies wilt, moet je naar de boekhandel komen. Daar staat personeel dat meer weet over boeken.

Lees verder
Kitty van Welzen

Kitty van Welzen

Vanaf het moment dat ik kon lezen vond je mij met “een boekje in een hoekje”.
Twee maal per week ging ik naar de jeugdbibliotheek ( slechts 2 boeken per keer mocht je meenemen ). Liefst was ik vaker gegaan, want ik had m'n boeken al snel uit, maar dat mocht niet.
 
Mijn favorieten toen:

Lees verder
Lente Neefjes

Lente Neefjes

Ik ben Lente en ik zit in de 5 atheneum op de GSG. Ik werk sinds februari 2016 elke zaterdag met veel plezier bij boekhandel Verkaaik. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om door boekwinkels te struinen en ik vind het dan ook fantastisch om bij Verkaaik te werken.

 

Ik lees vooral boeken uit het genre Young Adult, maar lees ook graag een goede roman of thriller. 

Ik heb bijvoorbeeld heel erg genoten van:

Rode Koningin van Victoria Aveyard,

De groene mijl van Stephen King,

Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr en de Hongerspelen van Suzanne Collins.

Lees verder
Martine

Martine

Al vanaf 2001 ben ik werkzaam bij Verkaaik en nog altijd met veel plezier.

Op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag (en af en toe een koopzondag) ben ik voor u beschikbaar voor een leesadvies op maat. Want….bij elke titel past een lezer en bij elke lezer een titel...en word ik blij van de juiste match!

Elke eerste zaterdag van de maand (rond 12.30) ben ik te horen op Radio Gouwestad met een boekbespreking en de activiteiten agenda van Boekhandel Verkaaik. 

Naast lezen, speel ik ook graag op gitaar en/of ukelele, hou ik van tekenen en doe ik aan yoga.


 

Lees verder
Michel Rensen

Michel Rensen

MICHEL

 

Ik werk sinds de Kinderboekenweek van 2013 bij boekhandel Verkaaik, na reeds vier jaar ervaring in een andere boekhandel te hebben opgedaan. Werken in een boekhandel is eigenlijk de perfecte baan: je verkoopt niet slechts producten, maar nieuwe werelden, ervaringen, kennis en vrienden voor het leven. Mijn hele leven houd ik al van boeken; het is heerlijk om jezelf te kunnen verliezen in een verhaal, om personages en emoties te leren kennen. Een boek is eigenlijk het leven in het klein.

Lees verder
Ria

Ria

 

Hoewel ik al heel veel jaren in het boekenvak werk, verveelt het nooit. Er zijn zoveel facetten, neem nu de leesclub "Bij Verkaaik Tussen de Boeken",  altijd een inspirerende avond met klanten die allemaal een eigen visie op het gekozen boek hebben. 
Of het organiseren van activiteiten tijdens de Kinderboekenweek, samen met school en schrijvers, voor de kinderen.
Natuurlijk is ook het adviseren van klanten op de werkvloer een leuke uitdaging. Mijn dag is goed als klanten blij de winkel verlaten. Probeer het gewoon eens een keer .....
 
Mijn motto is: "Wie leest leeft dubbel"!


 

Lees verder
Suzanne

Suzanne

Boeken, boeken, boeken, er is weinig dat leuker is wat mij betreft. Als kind leefde ik bijna in de bibliotheek en las me door alle sprookjesboeken, de Vijf en Dolle Tweeling heen, voordat ik via Agatha Christie en John Irving richting de " echte" literatuur ging en uiteindelijk afstudeerde in Engelse Taal en Letterkunde. Geen verrassing daarom dat ik vooral graag adviseer op het gebied van Engelse boeken, maar ook over thrillers en kookboeken. Op vrijdag in de boekwinkel werken is elke week weer een feestje; zien wat er nu weer is verschenen (of nog gaat verschijnen) en heel veel boekenliefhebbers als klanten helpen, dat maakt het werk bij Verkaaik super leuk.


Lees verder