Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

medewerkers van verkaaik

Aytun Bart Kitty van Welzen Lente Neefjes Martine Michel Rensen Ria Suzanne
Aytun

Aytun

Aytun Caka, uit 1969. Het jaar van de maanlanding en de geboorte van “Rupsje Nooitgenoeg” van Eric Carle. En net als rupsje geen genoeg krijgt van fruit krijg ik geen genoeg van boeken. Boeken hebben altijd deel uitgemaakt van de familie. “Een huis zonder boeken is als een huis zonder vrienden”. Daarom vind ik het belangrijk om boeken en mensen bij elkaar te brengen.

Lees verder
Bart

Bart

Vanaf mijn 18e werk ik in de boekhandel. Ik merk dat ik niet zonder zou kunnen. De boekwinkel is in mijn beleving dan ook de slagader van de maatschappij. Alles wat er buiten gebeurt, of dat nu sociaal, politiek, religieus of cultureel is, ligt hier in de winkel op tafel. Als je de wereld om je heen wilt begrijpen, ligt in deze winkel dus alle kennis die je nodig hebt. Een fysieke Boekwinkel blijft belangrijk, ook in een tijd waarin mensen gemakkelijk online hun boeken kopen. Als je weet wat je wilt hebben, kun je prima online bestellen. Dat kan ook via een lokale boekhandel als Verkaaik.  Die heeft  precies dezelfde service als die van grote onlinewinkels. Maar als je geïnspireerd wilt raken, of advies wilt, moet je naar de boekhandel komen. Daar staat personeel dat meer weet over boeken.

Lees verder
Kitty van Welzen

Kitty van Welzen

Al ruim 40 jaar ervaring in het boekenvak. 
Was tot 2012 bedrijfsleidster van boekhandel Edel in Barendrecht/Centrum. 
Van haar ervaring maken wij op drukke momenten in de winkel graag gebruik!

Lees verder
Lente Neefjes

Lente Neefjes

Ik ben Lente en ik zit in 3 Atheneum op de GSG. Naast dat ik (natuurlijk) heel erg van boeken houd, heb ik het ook altijd al heerlijk gevonden om door boekhandels en bibliotheken rond te lopen. En dat is ook hoe ik bij Verkaaik terecht gekomen ben. Hier werk ik nu elk weekend, heerlijk tussen de boeken.

Ik lees vooral uit het genre Young Adult en dat is ook het genre waarover ik wat meer kan vertellen. Ik hoop jullie snel te ontmoeten in de winkel!

 Naar een onbewoond eiland gaan, zou ik eigenlijk helemaal niet zo erg vinden, zeker niet als ik mijn favoriete boeken bij me heb en dat zijn voor mij:                                             

Inwijding, Veronica Roth.
Een boek vol problemen, actie en oplossingen. Het is een origineel verhaal waarvan ik genoten heb.

De hongerspelen, Suzanne Collins                                                                           Een heel goed boek, dat het eerste deel van een fantastische trilogie is. Als je eenmaal begint met dit boek, kan je het niet meer wegleggen.

Witte gaten, Guido Bottinga
Een boek over de vriendschap tussen een hoogbegaafde, sociaal onhandige jongen en een oude, interessante natuurkundige.

 

 

Lees verder
Martine

Martine

Vanwege de liefde voor het boekenvak, ben ik in 2001 bij Verkaaik terecht gekomen.

Eerst als klant, daarna als werkneemster. De rubrieken literatuur, esoterie, psychologie, en gezondheid wekken over het algemeen mijn nieuwsgierigheid, en mijn voorkeur gaat vaak uit naar schrijvers die in Nederland (nog) onbekend zijn. Bij elke titel past een lezer, en ik breng die graag bijelkaar!

Daarnaast ben ik elke eerste zaterdag-ochtend van de maand (rond 12.30) te horen op Radio Gouwestad met een boekbespreking en de activiteiten agenda van Boekhandel Verkaaik.

Lees verder
Michel Rensen

Michel Rensen

MICHEL

 

Ik werk sinds de Kinderboekenweek van 2013 bij boekhandel Verkaaik, na reeds vier jaar ervaring in een andere boekhandel te hebben opgedaan. Werken in een boekhandel is eigenlijk de perfecte baan: je verkoopt niet slechts producten, maar nieuwe werelden, ervaringen, kennis en vrienden voor het leven. Mijn hele leven houd ik al van boeken; het is heerlijk om jezelf te kunnen verliezen in een verhaal, om personages en emoties te leren kennen. Een boek is eigenlijk het leven in het klein.

Lees verder
Ria

Ria

Wat leuk om nu opgenomen te zijn in de galerij van medewerkers van Verkaaik. 
Mijn naam is Ria van Halem, en klanten uit Gouda kennen mij vaak al omdat ik lang bij Boekhandel Karssen heb gewerkt.

 

Lees verder
Suzanne

Suzanne

Boeken, boeken, boeken, er is weinig dat leuker is wat mij betreft. Als kind leefde ik bijna in de bibliotheek en las me door alle sprookjesboeken, de Vijf en Dolle Tweeling heen, voordat ik via Agatha Christie en John Irving richting de " echte" literatuur ging en uiteindelijk afstudeerde in Engelse Taal en Letterkunde. Geen verrassing daarom dat ik vooral graag adviseer op het gebied van Engelse boeken, maar ook over thrillers en kookboeken. Op vrijdag in de boekwinkel werken is elke week weer een feestje; zien wat er nu weer is verschenen (of nog gaat verschijnen) en heel veel boekenliefhebbers als klanten helpen, dat maakt het werk bij Verkaaik super leuk.


Lees verder