Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

Els van Diggele over de verdeeldheid tussen de Palestijnen onderling

Els van Diggele schreef een boek over de verdeeldheid tussen Palestijnen onderling. Het handelt over een vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de Israëliërs? Zij bezocht daartoe dissidenten en andere goed geïnformeerde onafhankelijke Palestijnen: mensen met lef, die vrijuit spreken. En komt donderdagavond 24 mei naar boekhandel Verkaaik om erover te vertellen. 

De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, blijft verborgen achter de schermen van de wereldpolitiek, terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Rechtvaardigt de inmiddels vijftig jaar durende bezetting het negeren van dit drama?
Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een Palestijnse onafhankelijke staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Is dat het lot van een volk dat zich kan verheugen in een obsessieve media-aandacht en in de hoogste ngo-dichtheid ter wereld?

Els van Diggele woonde in Ramallah en maakt ons met beurtelings humor en ernst deelgenoot van haar speurtocht in de Palestijnse gebieden, waar niets is wat het lijkt.

Voor uw agenda:

Activiteit: Els van Diggele over de verdeeldheid tussen de Palestijnen onderling.
Datum: Donderdagavond 24 mei
Tijd: van 19:30 tot 21:00 uur
Kosten: € 2,50 (incl. consumptie)
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl

Els van Diggele over de verdeeldheid tussen de Palestijnen onderling Els van Diggele over de verdeeldheid tussen de Palestijnen onderling

Meer agendapunten

Kleine filosofie van de digitale onthouding

Dinsdag 18 september 20.00 uur
Archiefberichten