Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

Anthonie  Holslag over het werk van Anthonie Holslag

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op een zeer jonge leeftijd naar de Verenigde Staten waar hij zijn tienerjaren heeft gewoond.  In 2012 kwam zijn eerste bundel met fictie uit, “Zwarte muren”, die door lezers en recensenten uitermate goed is ontvangen.  In 2014 verscheen zijn boek “Een bloedovergoten dageraad“, waarvan alle royalty’s naar WarTrauma zijn gegaan. “In het kille ochtend licht” is het vervolg daarop, dat in 2016 is verschenen.  Op zaterdag 12 mei 2018 komt hij tussen 14:00 en 16:00 uur naar boekhandel Verkaaik om u te vertellen over zijn romans.

Anthonie is werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en is Cum Laude afgestudeerd in Culturele Antropologie. Zelf zegt hij over zijn werk: Ik ben niet echt aan genres gebonden. Dat geeft me vrijheid, maar heeft ook zijn beperkingen. Lezers willen je het liefst in een hokje duwen. Ik schrijf gedichten, fantasy/ magisch realistische verhalen en horror die door lezers met Poe of Dahl vergeleken worden. Ik heb ook “literaire verhalen” geschreven. Ik denk wat me het meest aantrekt is de donkere kanten die mensen in zich dragen, maar niet snel tonen. Dat is mijn fascinatie. Hoe zijn mensen echt in plaats van de projecties van wat ze willen hoe anderen denken dat ze zijn. Misschien ook de reden waarom recensenten van mijn werken, de gelaagdheid van mijn verhalen blijven benadrukken. Voor mij leeft een verhaal niet alleen als het plot zich heeft ontwikkeld, maar ook als de personages levend en menselijk zijn. Dan wordt het spannend. Wat zal een persoon, gezien zijn/ haar bagage, in deze situatie doen.

 

Voor uw agenda:

Activiteit: Anthonie Holslag vertelt over het werk van Anhonie Holslag
Datum: zaterdag 12 mei 2018
Tijd: tussen 14: en !6:00 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: Niet noodzakelijk

Anthonie  Holslag over het werk van Anthonie Holslag Anthonie  Holslag over het werk van Anthonie Holslag Anthonie  Holslag over het werk van Anthonie Holslag

Meer agendapunten

Kleine filosofie van de digitale onthouding

Dinsdag 18 september 20.00 uur
Archiefberichten