Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

Judith Visser over Zondagskind

Judith Visser (1978) kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van asperger heeft. Dat verklaarde veel, bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten. Waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen en waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet zij de zintuigelijke waarnemingen van een jong meisje met asperger op grandioze wijze in tekst te vangen. Op donderdag 5 april komt zij naar Verkaaik om te vertellen over haar ervaringen die ze heeft verwerkt in haar roman: Zondagskind.

Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft ze zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

 Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme.

Voor uw agenda:

Activiteit: Judith Visser over Zondagskind
Datum
: donderdag 05-04-2018
Tijd: 19:30 - 21:0 uur
Toegang: € 2.= (incl consumptie)
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl

Judith Visser over Zondagskind Judith Visser over Zondagskind

Meer agendapunten

Kleine filosofie van de digitale onthouding

Dinsdag 18 september 20.00 uur
Archiefberichten