Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

Michiel Stroink over: De notaris en het meisje.

Michiel Stroink (1981) studeerde journalistiek en literatuurwetenschappen in Utrecht. In 2012 verscheen zijn debuutroman Of ik gek ben, die werd verfilmd door Frank Lammers. In 2013 verscheen Tilt, waarmee hij de Dioraphte Publieksprijs won. In 2015 schreef Michiel Exit, dat opnieuw erg positief werd ontvangen. Hij komt 8 maart 2018 naar boekhandel Verkaaik om te vertellen over zijn nieuwe boek: De notaris en het meisje

In de herfst van de negentiende eeuw wordt de zeventienjarige Anna uit de Groningse Veenkoloniën ontvoerd. Ze komt terecht in Maison Weisenthal, het grootste luxebordeel van Amsterdam. Van buiten is het huis majestueus, maar vanbinnen zijn de krakende houten balken zo rot als sommige van de bezoekers.
De weduwe Johanna Rowel bestuurt het bordeel met harde hand en Anna is totaal niet opgewassen tegen de gruwelijkheden die ze moet ondergaan. Tegelijkertijd dreigt Maison Weisenthal een sleutelrol te worden toebedeeld in een strijd tussen fanatieke protestanten en de rosse onderwereld.
Er ontstaat een machtsspel, met een hoofdrol voor de notaris Anton Vroom, die een wel heel dubieus dubbelspel speelt. Als Anna daarachter komt, begint het haar te dagen dat er misschien een uitweg uit de duisternis bestaat. Terwijl de notaris wild om zich heen slaat, probeert weduwe Rowel haar huis te behouden. En juist op dat moment barst in de Jordaan het Palingoproer los.
De notaris en het meisje is een adembenemend relaas van een al te menselijke machtsstrijd, met ongelooflijk veel vaart geschreven, tegen de achtergrond van een van de grootste volksopstanden in Nederland.

Voor uw agenda:

Activiteit: Michiel Stroink over De notaris en het meisje
Datum: Donderdagavond 8 maart 2018
Tijd: van 19:30 uur tot 21:00 uur
Aanmelden via: info@boekhandelverkaaik.nl
Toegang: Gratis

Michiel Stroink over: De notaris en het meisje. Michiel Stroink over: De notaris en het meisje.

Meer agendapunten

Otto de Kat over Freetown

Donderdag 15 maart 19.30 uur

Boekenweeklezing: Gerbrand Bakker.

Maandag 12 maart 19.30 uur

En toch is alles wat we doen natuur!

Zaterdag 10 maart 14.00 uur

Agnes Esenkbrink over Fast Fashion

Donderdag 1 maart 19.00 uur
Archiefberichten