Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

Schwob lezing 2018, door Alexandra Koch

Marcel Schwob (1867-1905) was Frans schrijver en vertaler. Hij ontdekte Robert Louis Stevenson, wiens werk hij introduceerde in Frankrijk. Oscar Wilde, Paul Valéry en Alfred Jarry droegen werk aan hem op: hij was een spil in de literaire salons van zijn tijd. Daarom is hij de inspiratie voor het initiatief Schwob:Tien uitgeverijen, honderd boekhandels, waaronder Verkaaik, en Schwob presenteren gezamenlijk de mooiste en meest bijzondere boeken uit de twintigste eeuw. Alexandra Koch vertelt erover.

Alexandra Koch (1970) werkt sinds 2010 bij Het Nederlands Letterenfonds als hoofdredacteur voor Schwob.Voor haar werkzaamheden voor Schwob werkte zij als toneelregisseur, vertaler en actrice in Nederland, België, Duitsland en Italië. In 2009 heeft zij de uitgeverij De Nieuwe Toneelbibliotheek mee opgericht.

Schwob is altijd op zoek naar must-reads uit de twintigste eeuw die niet iedereen kent: vergeten klassiekers, cultboeken, en tips van insiders uit alle hoeken van de wereld. Kortom: boeken die zo goed zijn, dat je ze niet wilt wegleggen. Schwob zoekt de Reve van Hongarije, de Haasse van Italië, de Salinger van Scandinavië, de Kerouac van Polen. Daarvoor vragen wij mensen overal op de wereld  naar hun favoriete boeken, naar de boeken die hun kijk op de wereld hebben veranderd. En die titels worden dan bij Nederlandse uitgevers aangedragen.

Elk jaar vraagt Schwob in samenwerking met de deelnemende boekhandels en uitgeverijen uw speciale aandacht voor acht tot tien recent uitgegeven literaire klassiekers. Op zondag 7 januari komt Alexandra Koch naar Boekhandel Verkaaik om u de uitverkoren titels van 2018 voor te stellen: vertaalde meesterwerken, waarbij je er als lezer van op aan kan dat het niet alleen goede verhalen zijn, maar dat ze je ook in aanraking brengen met onverwachte vergezichten en vreemde kusten.

Alexandra Koch, hoofdredacteur van Schwob, vertelt onder het genot van een glaasje en een bescheiden hapje over alles wat Schwob sinds zijn oprichting in 2010 doet. Hoe vind je nou een onzichtbare klassieker? Welke titels zijn er de laatste jaren verschenen en welke kunnen we verwachten?
En wat maakt deze boeken eigenlijk zo bijzonder? Ook presenteert ze de nieuwe Schwob-selectie voor 2018.En u bent daarbij van harte welkom. Na aflloop van de lezing kunt u gezellig napraten met Alexandra Koch en uw favorieten van vroeger met haar delen.

Voor uw agenda:

Activiteit: Schwob lezing door Alexandra Koch
Datum: zondag 7 januari 2018
Tijd: van 14:30 uur tot 16:00 uur
Aanmelden via: info@boekhandelverkaaik.nl
Toegang: Gratis

Schwob lezing 2018, door Alexandra Koch Schwob lezing 2018, door Alexandra Koch

Meer agendapunten

Agnes Esenkbrink over Fast Fashion

Donderdag 1 maart 19.00 uur

Sylvia vanden Heede leest voor

Zaterdag 27 januari 14.00 uur

POEZIEMARATHON BIJ VERKAAIK

Zaterdag 27 januari 12.00 uur

Klimaatverandering kans voor veenweide

Donderdag 25 januari 19.30 uur

Michael Stroink over: De notaris en het meisje.

Donderdag 18 januari 19.30 uur
Archiefberichten