Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

Philip Dröge vertelt over "Pelgrim".

Het nieuwe boek van Philip Dröge vertelt over Hoe Christiaan Snouck in 1884 als Abd-el Ghaffar naar Mekka vertrok.Christiaan Snouck Hurgonje vertrekt eind negentiende eeuw vanuit Nederland naar voormalig Nederlands-Indië, het huidige Indonesië. Met een levenslange fascinatie voor de islam en na een opleiding tot arabist en islamoloog besluit hij zich tot moslim te bekeren, waarna hij als vroom moslim afreist naar Mekka. Een reis met een slecht einde. Op donderdag 14 december komt Philip Dröge naar Verkaaik om erover te vertellen.

Op 21 februari 1885 arriveert een bescheiden karavaan in Mekka. Op een van de kamelen zit een figuur die niet anders lijkt dan zijn reisgenoten. Maar eenmaal op een veilige plek komt vanonder zijn djellaba een Nederlander tevoorschijn. Een 28-jarige domineeszoon uit Leiden: Christiaan Snouck Hurgronje.

Als een van de eerste westerlingen dringt hij door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en opdracht als Nederlandse spion.

Pelgrim is de biografie van een man die decennia lang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijk deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen.

In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; wetenschapper, spion en vooral avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken.

Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter dat hem evenveel roem als problemen bezorgt.

Philip Dröge is journalist, auteur columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT.

Hij schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en commentator op radio en televisie.

Hij schreef eerder:

-De schaduw van Tambora, de grootste natuurramp sinds mensenheugenis

-Het bij ons zeer succesvolle Moresnet, opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje

Van 1816 tot 1918 lag Moresnet aan de Nederlandse zuidgrens. Het landje had 300 inwoners, die zich in de loop van de tijd echt een volk begonnen te voelen. Ze hadden een eigen hoofdstad (het dorp Kelmis), een staatshoofd (de burgemeester) en een verdedigingsmacht (de veldwachter).

Philip Dröge onderzoekt het merkwaardige verhaal achter Moresnet

Dit boek was genomineerd voor de shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2016

Voor uw agenda:

Activiteit: Pelgrim: leven en reizen van Christiaan Snouck Hurgronje
Datum: Donderdagavond 14 december 2017
Tijd: van 19:30 uur tot 21:00 uur
Aanmelden via: info@boekhandelverkaaik.nl
Toegang: Gratis

Philip Dröge vertelt over Philip Dröge vertelt over

Meer agendapunten

Agnes Esenkbrink over Fast Fashion

Donderdag 1 maart 19.00 uur

Sylvia vanden Heede leest voor

Zaterdag 27 januari 14.00 uur

POEZIEMARATHON BIJ VERKAAIK

Zaterdag 27 januari 12.00 uur

Klimaatverandering kans voor veenweide

Donderdag 25 januari 19.30 uur

Michael Stroink over: De notaris en het meisje.

Donderdag 18 januari 19.30 uur
Archiefberichten