Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

De Rijn. Biografie van een Rivier

Wat weten we nog van de Rijn? Martin Hendriksma trok van de Rijnbron bij de Zwitserse Gotthardpas naar de monding in de Noordzee. Onderweg verzamelde hij een schat aan verhalen. Over verdronken dorpen waarvan de kerkklokken, diep in het rivierwater, nog steeds luiden. Over monniken die opklommen tot wijnmagnaat. Over hoe de industrie de natuur de nek omdraaide, terwijl de verantwoordelijke bestuurders wegkeken. Schippers, schilders en soldaten brengen het Rijnwater tot leven; de stroom die de geschiedenis van landen, steden en mensen sinds de Romeinen bepaalt. Op donderdag 23 november komt Hendriksma naar Verkaaik om erover te vertellen.

In De Rijn toont Martin Hendriksma zich wederom een geboren verteller. Hij schreef een kolkend boek dat door de levendige stijl en de onvergetelijke anekdotes onze kijk op de rivier voor altijd verandert.

Historicus en rivierliefhebber Maarten van Rossem las zijn boek De Rijn. Hij schreef de auteur er dit over: ‘Ik groeide op in Wageningen, dat aan de Neder-Rijn ligt. Ik heb een jaar in Mainz gewoond dat ook aan de Rijn ligt. Vervolgens heb ik praktisch mijn hele leven in Utrecht gewoond, dat aan de Kromme Rijn ligt. Dat vinden velen een suf riviertje, maar dat suffe riviertje was twee millennia geleden de hoofdstroom van de Rijn. Al met al ben ik dus een echte Rijn-man. Vandaar dat ik de Rijn-biografie van Martin Hendriksma met veel genoegen en belangstelling heb gelezen.Wie echt iets van de Rijn wil weten, moet dit boek lezen!’ Maarten van Rossem, Rijn-verslaafde


Naast Maarten van Rossem was ook VPRO Boeken enthousiast, gaf het AD 4*, waren de Telegraaf en de Trouw lovend en zei Bert Wagendorp in de Volkskrant dat het boek intrigerende verhalen bevat, die mooi zijn opgeschreven.

Dan zou het toch zonde zijn wanneer u deze lezing zou missen.

Geef u dus bijtijds op voor deze boeiende avond, die u langs kronkelende (water)wegen laat kennismaken met een bijzondere rivier. Na afloop kunt u bepalen of u er genoeg van heeft opgestoken, want dan doen we een kleine Rijn-Quiz, met een leuke prijs voor de winnaar.

Voor uw agenda:

Activiteit: De Rijn-Biografie van een rivier door Martin Hendriksma
Datum: Donderdagavond 23 november
Tijd: van 19:00 uur tot 20:30:00 uur
Aanmelden via: info@boekhandelverkaaik.nl
Toegang: Gratis

De Rijn. Biografie van een Rivier De Rijn. Biografie van een Rivier

Meer agendapunten

Schwob lezing 2018, door Alexandra Koch

Zondag 7 januari 14.00 uur

Philip Dröge vertelt over "Pelgrim".

Donderdag 14 december 19.30 uur
Archiefberichten