Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

Jos Palm, over de gewone man.

Dit najaar, en wel op 27 oktober a.s.,  organiseren de Chocoladefabriek en Verkaaik samen één Clubavond, speciaal ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis, dat dit jaar ´Geluk´ als thema heeft. Onze gast voor deze Clubavond is Jos Palm. Hij is historicus en journalist, schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO.

Zojuist verscheen zijn nieuwe boek ´De Gewone Man, een kleine mensheidgeschiedenis´, over de gewone man die er altijd al is geweest, maar waarover je niets leest in de geschiedenisboeken.
Historicus Jos Palm beschrijft het leven van ‘gewone mannen’ door de hele geschiedenis. Vanaf de vroege oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun.  
Palm laat zien hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin, en ook hoe hij uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Brood, spelen en stemrecht, en af en toe een extra pilsje of complimentje: dat is voldoende. Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt Jos Palm het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Verplicht leesvoer dat laat zien waar het onbehagen van onze tijd vandaan komt.

Wil je vooraf iets eten bij Kruim? Dan kan dat, met een combi-ticket ben je verzekerd van een avondvullend programma: vooraf genieten van een overheerlijke (vegetarische) hamburger om vervolgens aan te schuiven voor Jos Palm.
Clubavonden worden mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van Boekhandel Verkaaik. En zij zijn natuurlijk ook tijdens de Clubavonden aanwezig, zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld een eigen exemplaar van het boek door de spreker te laten signeren.
 
Voor uw agenda:

Activiteit: Clubavond met Jos Palm

Datum: vrijdag 27 okt 2017

Tijd: 20:30 uur (inloop vanaf 20:00 uur)

Locatie: Chocoladefabriek Gouda, Klein Amerika 20

Prijs:

€5,00 bibliotheek- en SVAL-leden | €7,50 overige gasten
€15,00 combi-ticket leden | €17,50 combi-ticket overige gasten

Reserveren: Clubavond met Jos Palm op 27 okt 2017, eten&club combikaartje

Reserveren: Clubavond met Jos Palm op 27 okt 2017, clubkaartje
Jos Palm, over de gewone man. Jos Palm, over de gewone man.

Meer agendapunten

Iran, Achter de sluier: het land

Dinsdag 14 november 20.00 uur
Archiefberichten