Ga naar
de webshop

betalingsmogelijkheden
Go

De boeken Toptien van verkaaik

Go

Volg ons
op
Facebook

Go

Boeken
in de
media...

Go

Agenda

Gerard Adelaar presenteert zijn boek: "De Onverbeterlijke mens"

Gerard Adelaar kan een harde uitspraak op zijn tijd wel waarderen. Wat dacht u van: Onsterfelijkheid en steriele perfectie, zijn enkel dood in een andere vorm. (Lewis Mumford) of "Om het lijden voor te zijn, willen we al dood bij een voltooid leven". Kan het leven trouwens meer diepte, schoonheid en zin krijgen dan alleen in de vorm van gezondheid, een steeds hogere leeftijd en de daarbij behorende onderwerping aan medische handelingen? Gerard Adelaar komt er donderdagavond 1 juni over vertellen en presenteert daarbij zijn boek "De onverbeterlijke mens".

Politicoloog en filosoof Adelaar (34) publiceerde eerder over de zorg. Tegenwoordig heeft hij in zijn dagelijks werk zijdelings met dokters en andere zorgverleners te maken, maar hij blijft hen kritisch volgen. Adelaar hekelt de vanzelfsprekendheid waarmee dokters, politici en de burgers zelf nieuwe medische technologie omarmen. Hij houdt de lezer het befaamde schrikbeeld voor van Brave New World, de toekomst waarin iedereen gezond is en waaruit alle pijn is verdwenen. Precies de wereld die wij nu najagen. Maar auteur Aldous Huxley liet juist zien dat het verschrikkelijk is, het leven in die wereld.

U bent van harte welkom op deze leerzame avond. Luister kritisch, stel lastige vragen en ga 's avonds, gevuld met nieuwe inzichten, weer naar huis.

Datum: Donderdag 01 juni 2017
Aanvang: 19:30 uur
Einde: 21:00 uur
Locatie: Boekhandel Verkaaik
Toegang: gratis
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl

Gerard Adelaar presenteert zijn boek: Gerard Adelaar presenteert zijn boek:

Meer agendapunten

Iran, Achter de sluier: het land

Dinsdag 14 november 20.00 uur

Jos Palm, over de gewone man.

Vrijdag 27 oktober 20.30 uur
Archiefberichten